Duálne vzdelávanie na Slovensku nie je žiadnou novinkou

Duálne vzdelávanie Duálne vzdelávanie Zdroj: thinkstock.com

Aj keď sa systém duálneho vzdelávania dostane do praxe až od septembra 2015, spoločnosť Miba Steeltec ho praktizuje už od roku 2014. Po skončení štúdia majú absolventi takmer istú prácu, spoločnosť zamestnáva po vyučení vyše 95 % študentov.

Spoločnosť Miba, ktorá na Slovensku pôsobí v Dolnom Kubíne a vo Vrábľoch, realizuje duálne vzdelávanie v praxi po vzore rakúskej sesterskej spoločnosti už od septembra 2014. Pilotný projekt firmy zvaný „Young stars“ je úspešný a zapojilo sa doň 33 študentov. Spoločnosť na Slovensku celkovo spolupracuje s takmer 70 učňami. O benefitoch a skúsenostiach s daným typom edukácie porozprával Peter Chudoba, riaditeľ spoločnosti Miba Steeltec.      

Donedávna nebolo toľko príležitostí, ktoré ponúkali možnosť nadobudnúť praktické skúsenosti už počas štúdia na strednej škole. So systémom duálneho vzdelávania získajú stredoškoláci cennú prax popri štúdiu, čo im uľahčí uplatnenie sa na pracovnom trhu. Aj keď sa zákon o duálnom vzdelávaní dostane do praxe až od septembra 2015, spoločnosť Miba na Slovensku zapája študentov do praxe už od roku 2014. Po svete má firma rozbehnutú spoluprácu s 200 učňami, na Slovensku s takmer 70. Zamestnávatelia môžu vďaka tomuto systému získať vysokokvalifikovanú pracovnú silu pre potreby slovenského priemyslu a napomôžu tak znížiť nezamestnanosť. V spomínanej spoločnosti sa po vyučení zamestná približne 95 % študentov.    

Miba Steeltec praktizuje duálne Galéria fotiek (3) Zdroj: Miba Steeltec

 

"Som presvedčený, že sme spravili krok správnym smerom – a či bude potrebné urobiť ďalšie kroky? Nepochybne áno, ale faktom ostáva, že sa nám na Slovensku v priebehu jedného roka podarilo pripraviť a presadiť duálne vzdelávanie nielen v súvislosti s úspešným pilotným projektom, ale aj zákonodarstvom. Vytvorili sme tak rámec na jeho fungovanie v slovenskom vzdelávacom systéme od septembra 2015. Musím povedať, že naši rakúski a nemeckí partneri neveriacky krútili hlavami nad tým, aký kus práce sme dokázali zrealizovať za taký krátky čas,“ povedal Peter Chudoba, riaditeľ spoločnosti Miba Steeltec.

Miba Steeltec praktizuje duálne Galéria fotiek (3) Zdroj: Miba Steeltec

Spoločnosť Miba začala duálne vzdelávanie praktizovať už minulý rok, čím poukázala na fakt, že spôsob výučby veľmi dobre funguje v praxi a prináša omnoho viac benefitov ako rizík, a to pre všetky strany. Firmy potrebujú kvalifikovanú pracovnú silu a študenti zasa skúsenosti, bez ktorých potenciálnych zamestnávateľov nepresvedčia. Školy sa zasa stanú omnoho atraktívnejšie pre študentov práve vtedy, ak im ponúknu možnosť dostať sa do praxe už počas štúdia. Väčšina z nich má predsa víziu zaradiť sa na pracovný trh hneď po absolvovaní školy.

„Pre firmy je nepochybne dôležitý aj fakt zefektívnenia vynakladaných nákladov na vzdelanie či prevzdelanie. Pokiaľ ide o školy, jednoznačne získavajú silných partnerov - budúcich zákazníkov na svoju stranu. Aj tu platí pravidlo ponuky (škola) a dopytu (firmy). Úspech škôl bude musieť byť meraný úspechom, teda uplatniteľnosťou svojich študentov, a nie ich počtom. Myslím si, že duálne vzdelávanie je jedinečnou možnosťou, ako školám s technickým zameraním dať nový smer, víziu, a reálne povedané, aj budúcnosť. No a pre študentov sú hlavnými benefitmi kvalitné vzdelanie a ovládanie súčasných technológií a procesov, nadobudnutie pracovných návykov už počas štúdia, garancia zamestnania či štipendium a platené, produktívne odpracované hodiny. To všetko dáva dualistom nesmiernu výhodu oproti bežným študentom - dáva im to náskok, ktorý ich bude sprevádzať po celý život,“ vysvetlil Peter Chudoba.

Podmienkou pre správne fungovanie systému duálneho vzdelávania je okrem iného najmä záujem všetkých zúčastnených strán o spôsob výučby. V priebehu niekoľkých rokov sa ukáže, v akom rozsahu daný typ vzdelávania pozitívne vplýva na zamestnanosť a skvalitňuje proces edukácie.

„V prvom rade, potrebujeme záujem škôl, študentov a firiem. Myslím, že záujem prvých dvoch už máme – teraz si firmy musia uvedomiť dôležitosť vlastnej participácie na vzdelávaní svojich budúcich kádrov, a tým pádom na vlastnom úspechu. V druhom rade potrebujeme kontinuitu a čas – duálne vzdelanie trvá 3 až 4 roky v závislosti od odboru, a preto výsledky na seba nechajú chvíľu čakať,“ dodal Peter Chudoba. 

Viac o téme: Miba Steeltec Duálne vzdelávanie Duálny systém vzdelávania
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: Michaela Pavelková

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy