TEST, ktorý vám prezradí, čo ste o sebe netušili: Odhaľte tajomstvá vlastnej osobnosti

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: Diskusie v paláci, thinkstock.com

Poznanie samého seba by malo byť vašou hlavnou prioritou. Nemôžete si predsa realisticky nastaviť ciele, mať úspešné vzťahy a pokračovať v živote, kým neviete kto ste a čo chcete. Nedostatočné sebapoznanie povedie jedine k zmätku a strate času, keď sa budete snažiť prísť na to, ako by ste sa mali rozhodnúť.

Mnoho ľudí ma tendenciu podceňovať význam sebapoznania, aj preto sa stáva, že len prežívajú zo dňa na deň namiesto toho, aby v jednotlivých situáciách robili vedomé rozhodnutia založené na tom, kým sú a čo chcú. Pokiaľ neviete kam smerujete, je veľmi ťažké stanoviť si ciele, byť motivovaní  či zistiť, aký je ten najlepší prístup. Skôr než získate život, po akom ste vždy túžili, musíte si objaviť, kým ste.

Spoznajte samých seba:

  • zhodnoťte svoje silné a slabé stránky
  • zistite, čo máte radi a čo neznášate
  • pozorujte a uvedomujte si svoje nálady, reakcie a odozvy na to, čo sa deje okolo vás
  • vedome vnímajte ako tieto nálady a emócie ovplyvňujú váš stav mysle
  • skúmajte svoje interakcie s ostatnými
  • všímajte si ako vás ovplyvňuje prostredie

Poznanie a porozumenie vlastnej osobnosti vedie k lepším rozhodnutiam i ľahšiemu dosahovaniu cieľov, a teda aj k produktívnejšiemu spôsobu žitia. Našťastie, existuje viacero testov a spôsobov hodnotenia, ktoré vám dokážu pomôcť na ceste za objavovaním samého seba, nehovoriac o tom, že to je aj veľká zábava. K jedným z najužitočnejších patrí aj Myer-Briggsov Indikátor Typov alebo aj test 16 osobností (MTBI), vďaka ktorému zistíte, aký typ človeka ste.  Ak vám nerobí problém angličtina, môžete ho absolvovať TU.

Okrem toho, že sa dozviete prečo v niektorých situáciách uvažujete istým spôsobom, taktiež zistíte, akým smerom by ste sa mali vydať v oblasti kariéry i medziľudských vzťahov.

Ilustračné foto Galéria fotiek (2) Zdroj: Diskusie v paláci, thinkstock.com

Staňte sa režisérom vlastného života

Chcete vedieť, čo znamená byť sám sebou a žiť v súlade so svojou najhlbšou prirodzenosťou? Aká kontrolka sa rozsvieti, keď sami seba strácame, keď sami seba odsudzujeme? Je možné znovu sa nájsť a ako?

Vo štvrtok (18.2.) o 18:00 v Zichyho paláci vám dajú odpovede na túžbu po autentickejšom a plnšom živote odborníci psychiater Péter Hunčík, pychologička Silvia Langermann a kouč Peter Stefanyi. Nenechajte si ujsť prvú tohtoročnú diskusiu v paláci!

Viac o téme: Osobnosť Individuálny Typ Charakter Seba Poznať Samého Sebapoznanie Diskusie v paláci
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: thinkstockphotos.com, Text: ľgh; Foto: Diskusie v paláci

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy