Rada za milión: Ako vyzerať ako milionár, aj keď ním nie ste

Milionárom nemusíte byť, ale môžete sa tak aspoň správať, vyzerať a pôsobiť na druhých ľudí.Milionárom nemusíte byť, ale môžete sa tak aspoň správať, vyzerať a pôsobiť na druhých ľudí. Zdroj: thinkstock.com

Milionárom nemusíte byť, ale môžete sa tak aspoň správať, vyzerať a pôsobiť na druhých ľudí. Takýto názor zastáva profesionálna vizážistka Sylvie di Giusto. Nemusíte mať tučné bankové konto, pozývať všetkých na pohárik, stačí mať iba správne vyžarovanie. „Nemám na to peniaze“ je tá najhoršia veta, akú môžete vyriecť. Radšej ju ihneď pomyselne hoďte do koša.

 

Prečo je dôležité vyzerať dobre? Chcete, aby vás prijali do nového zamestnania, aby si zákazníci kúpili od vás výrobky? Ľudia sa rozhodujú do siedmich sekúnd a vy im k ich rozhodnutiu môžete dopomôcť. Nepoznajú vás, ale prvé, čo uvidia, je váš výzor, ktorý bude prvotným impulzom v rozhodovacom procese.

„Váš výzor je niečo, čo môžete ovplyvniť. Ste pánom odkazu, ktorý o sebe vyšlete druhým ľudom a tí naň budú reagovať. Prvý dojem je kombináciou vášho oblečenia, postoja, komunikácie a prezentácie na internete,“ hovorí Sylvie di Giusto, rečníčka, trénerka a vizážistka v jednej osobe.

Sylvie di Giusto je autorkou knihy The Image of Leadership, ktorá svoje skúsenosti zozbierala vďaka 20 ročnej praxi v oblasti personalistiky a inšpirácii tisícky klientov po celom svete. Od roku 2009 pôsobí ako konzultantka, ktorá radí výkonným pracovníkom, ako si zlepšiť vystupovanie, profesionálne správanie a vizáž tak, aby si zabezpečili kariérny postup a zároveň zlepšili svoje obchodné výsledky. Sylvie spolupracuje so zvučnými spoločnosťami ako je McKinsey, BMW a Thomas Cook.

Nás však zaujímalo, ako môže obyčajný človek vyzerať ako milionár, aj keď ním nie je.

Prinášame vám jej rady:

  1. Investujte a nakupujte podľa tretinového pravidla
    Každá žena by mala mať vo svojom šatníku aspoň jeden reprezentatívny kostým a každý muž minimálne jeden oblek. Kostým a oblek predstavujú vašu investíciu, ktorú si váš spolupracovník alebo klient určite všimne. Nemusíte však navštevovať obchody svetových značiek, môžete nakupovať aj v dostupnejších obchodoch za rozumné ceny. Dávajte si ale pozor na kvalitu materiálu a prevedie strihu. Pri nákupoch sa držte tohto pravidla: Kupujte o tretinu menej oblečenia, ale míňajte trikrát viac na jednu položku, ako ste zvyknutí. Napríklad namiesto troch párov nohavíc v priemernej cene si kúpte jedny drahšie nohavice.
  2. Dbajte na detaily 
    Vizážistka Di Giusto si spomína na časy, kedy pracovala pre nemeckú spoločnosť a hľadala pre nich vhodného kandidáta. Rozhovor uskutočnila s uchádzačom, ktorý síce zanechal výborný prvý dojem, použil tie správne slová, ale na konci pohovoru prekvapil. Zo svojho vačku vytiahol smartfón, aby si zapísal dôležitý údaj. Jeho puzdro na telefón ju však zarazil – vizuálne nezapadal do celkového dojmu kandidáta. Preto pamätajte, ak chcete zanechať dobrý dojem, každý jeden detail, od obalu telefónu, príručnej tašky až po pero, by mal súhlasiť s vaším celkovým správaním.
  3. Štýl vášho obliekania musí zodpovedať odvetviu, v ktorom pôsobíte
    Jedna vec je obliecť sa podľa etikety na pracovisku a druhá obliecť sa tak, aby oblečenie zodpovedalo vášmu pracovnému zaradeniu. Tajomstvom úspechu je neodlišovať sa príliš od ostatných, radí Sylvia di Giusto. Ak pracujete v oblasti financií, vaše oblečenie by malo byť viac konzervatívne. Ak pracujete v administratíve, vaše oblečenie môže byť neformálne. Neformálne oblečenie však neznamená obliecť sa nevkusne.
    Ilustračné foto Galéria fotiek (2) Zdroj: thinkstock.com
  4. Nepreháňajte to s parfumom
    Vaša vôňa by nemala byť taká prenikavá, že odradíte osobu, s ktorou sa rozprávate. Ak na sebe zacítite svoju vôňu, je to znamenie, že jej máte na sebe príliš veľa. Jedinými dvoma krajinami, v ktorých je tolerované vyššie množstvo parfumu, je Taliansko a Francúzsko.
  5. Nedovoľte, aby chybný krok podkopal vašu dôveru
    Nikdy nepochybujte o sebe ani o vašom vzhľade. Negatívnymi myšlienkami by ste len zbytočne znižovali svoje sebavedomie. Prijmite seba takých, akí ste. K dokonalému vzhľadu si môžete dopomôcť vhodným oblečením a vizážou.
  6. Vyšší človek mieri na vyššie posty
    Hovorí sa, že vplyvných ľudí všade vidno, nikde nechýbajú a všetci o nich vedia. Ľudia podvedome vyhľadávajú vodcov s vyššími postavami, pričom výšku spájajú s autoritou. Ak vám chýba dostatočná výška, môžete okolo seba vytvoriť jemnú ilúziu. Ženy si môžu pomôcť topánkami na vyššom opätku a muži topánkami tmavej farby.
  7. Dostatok spánku sa odzrkadlí na vašej pleti
    Odporúča sa, aby ste chodili spať a vstávali v rovnakom čase každý deň. Dĺžka spánku závisí len od vás. Niekomu stačí šesť hodín spánku, druhému sedem, ďalšiemu osem. Výdatný spánok vám zaručí, že vaša pleť bude žiariť a vy budete pôsobiť zdravo.
Viac o téme: Milión Milionár Vizáž Vystupovanie Prvý dojem Vyžarovanie
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ami, Foto: Thinkstock.com, Zdroj: Businessinsider.com; LinkedIn.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy