Akým zvieraťom by ste chceli byť? Takto odpovedzte na túto netradičnú otázku na pohovore

Zdroj: thinkstockphotos.com

Na pohovore môžu občas padnúť skutočne netradičné otázky. Jednou z nich, o ktorej sa medzi uchádzačmi aj často hovorí, sa týka predstáv kandidáta – akým zvieraťom by sa chcel stať. Prečo personalisti používajú túto otázkou? Čo ňou chcú zistiť? Prezradíme, čo sa za ňou skrýva.

Je niekoľko dôvodov, pre ktoré vám personalista alebo HR manažér položí túto otázku. Prvým z nich je, že chcú odhaliť váš charakter. Častým dôvodom však tiež je, že personalistov jednoducho zaujíma, ako si viete poradiť s netradičnými otázkami a či sa nimi nenecháte vyviesť z miery.

Je však zbytočné stráviť príliš veľa času rozmýšľaním prípadne rozčuľovaním sa, prečo ste dostali práve túto otázku. Namiesto toho radšej svoju energiu venujte tomu, aby ste na ňu odpovedali dobre a správne.

 

Ako odpovedať na túto otázku?

Ak sa vás na pohovore spýtali, akým zvieraťom by ste sa chceli stať a prečo, máte skvelú príležitosť ukázať svoju kreativitu, originalitu a vynaliezavosť. Myslite však na to, že vaša odpoveď umožní personalistovi nahliadnuť do vás a do vašej osobnosti – nielen z profesijného, ale aj osobného hľadiska.


Prečítajte si tiež: Personalistka, ktorej rukami prešlo 40-tisíc životopisov, prezrádza: Toto je 6 najotravnejších chýb vo vašom CV


Samozrejme, žiadna z odpovedí nie je nevyhnutne správna alebo nesprávna. Avšak – je veľká pravdepodobnosť, že niektoré odpovede jednoducho ohromia personalistu viac. Preto pri premýšľaní nad odpoveďou vezmite rozum do hrsti: keď budete uvažovať nad tým, akým zvieraťom by ste sa chceli stať, vezmite do úvahy aj pozíciu, na ktorú sa hlásite. Vaším obľúbeným zvieraťom totiž môže byť mačka, tá je však vo všeobecnosti považovaná za samotárske, tajomné a tiež aj falošné zviera. Táto odpoveď by preto nemusela byť najvhodnejšia.

Vhodnou odpoveďou je vybrať si zviera, ktorého charakteristika je podobná požiadavkám, ktoré od vás potenciálny zamestnávateľ vyžaduje. Pozrite sa na niekoľko príkladov vhodných odpovedí.

 

Príklady vhodných odpovedí: Inšpirujte sa

Pravdepodobne žiaden uchádzač by nepoužil príklady typu had alebo korytnačka. Obe zvieratá majú totiž negatívne, prípadne nie veľmi vhodné asociácie. Žiadne uchádzač by nechcel byť vnímaný personalistom ako slizký alebo pomalý.

Ak hľadáte tipy na vhodné odpovede, máme ich niekoľko:

Lev
Je považovaný za kráľa džungle. Väčšina ľudí si s levom spája vodcovstvo, nezávislosť, odvahu a silu.

Holubica
Pre tých, ktorí chcú zdôrazniť svoju tímovosť a snahu o vytvorenie pozitívnej atmosféry na pracovisku, pokojne vo svojej odpovedi spomeňte toto zviera.

Slon
​Aj slon môže byť odpoveďou, ktorá má potenciál zaujať personalistu. Toto zviera totiž tiež môže byť vnímané ako vodca, spája sa s ním tiež sila, odhodlanie a výborná pamäť.

Sova
Ak chcete byť vnímaný ako múdry, otvorený človek, vo svojej odpovedi použite toto zviera.

Delfín
Delfíny sú u ľudí často obľúbené pre svoju inteligenciu a hravosť. Táto odpoveď sa hodí pri uchádzaní sa o pozície najmä v reklamnej branži.

Aké zviera by ste vo svojej odpovedi použili vy a prečo?

Viac o téme: Na Pohovor Lev Otázky Netradičné Pohovory Pohovore Pohovoroch
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: careeraddict; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy