Jedinečná pracovná ponuka: Šanca urobiť poriadok v zdravotníctve

Fakultná nemocnica s poliklinikou ŽilinaFakultná nemocnica s poliklinikou Žilina Zdroj: SITA

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) začalo hľadať nového riaditeľa pre Fakultnú nemocnicu s poliklinikou v Žiline. Predchádzajúci šéf Štefan Volák odstúpil 21. marca po výzve ministra zdravotníctva Viliama Čisláka (nominant Smer-SD) na vyvodenie osobnej zodpovednosti. Stalo sa tak po tom, čo niekoľko desiatok zdravotníkov podalo výpoveď. Zdravotnícke zariadenie aktuálne vedie dočasný riaditeľ Pavol Drugaj.

Záujemcovia o kreslo šéfa žilinskej nemocnice sa môžu hlásiť do výberového konania do 17. augusta tohto roka. Okrem vysokoškolského vzdelania a päť ročnej odbornej praxe je potrebné vypracovať aj projekt stratégie rozvoja nemocnice. 

Koncom februára tohto roka dala časť lekárov interného oddelenia žilinskej nemocnice výpoveď pre nedostatok lôžok a zlé hygienické podmienky na oddelení. V marci sa rovnakou cestou vybrali aj dve desiatky sestier z centrálnej jednotky intenzívnej starostlivosti, dôvodom bolo množstvo nadčasových hodín. Ani po odstúpení Voláka sa situácia neupokojila a výpovede podali ďalšie sestry z rôznych oddelení. Väčšina zdravotníkov výpovede stiahla v apríli po dohode s novým vedením. 

Volák sa už predtým zviditeľnil ozdravným plánom, ktorý si nemocnica nechala vypracovať za 10 tis. eur firmou PP Partnership. Konateľom spoločnosti bol v tom čase kotolník. Z analýzy inštitútu INEKO vyplynulo, že hodnota materiálu je mnohonásobne nižšia, niečo cez 300 eur.


Hľadáte si zamestnanie? Pozrite si aktuálnu ponuku práce.


Viac o téme: Nemocnica Zdravotníctvo Riaditeľ Ponuka Žilina
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: SITA; Foto: SITA

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy