10 najzaujímavejších pracovných ponúk v Rakúsku a Nemecku

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstock.com

Za prácou nemusíte cestovať ďaleko za hranice Slovenska. Stačí, ak ovládajte nemecký jazyk a vaše platové ohodnotenie sa môže zvýšiť. Pracovný portál Kariéra.sk vám prináša ponuky, pri ktorých je potrebné vzdelanie v odbore, ale aj také, ku ktorým vám stačí certifikát alebo základný kurz.

Prv, než sa rozhodnete, do ktorej krajiny v stúpite, otestujte sa, aby ste zistili, aká je vaša úroveň nemeckého jazyka. Ak ovládate nemecký jazyk na mierne pokročilej úrovni, bude sa vám ľahšie hľadať práca v Nemecku alebo Rakúsku. Pri niektorých pracovných pozíciách je však potrebné ovládanie nemčiny na pokročilej úrovni. Ide o práce, ako je obchodný zástupca, firemný analytik alebo opatrovateľka.


AKO OVLÁDATE JAZYK? Otestujte sa z nemeckého jazyka


Rakúsko

  1. Firemný analytik
    Ide o líderskú pozíciu, ktorej vedúci bude mať na starosti vedenie tímu analytikov. Úzko bude spolupracovať s vývojovým tímom, s cieľom zabezpečiť kvalitu a plánovanie požiadaviek. Na tejto pozícii sa vyžaduje prax  5-6 rokov na podobnej pozícii. Vyžadujú sa aj skúsenosti s vedením tímu a silné organizačné a manažérske zručnosti.
  2. IT špecialista
    Ak máte ukončené vysokoškolské vzdelanie v oblasti IT, rozprávate plynulo anglicky a nemecky, máte odborné znalosti v oblasti programov Apache a Tomcat a ďalších databáz, môžete sa uchádzať o prácu IT špecialistu.
  3. Technik
    K práci technika sa vyžaduje všeobecná orientácia v problematike stavebníctva a znalosť v oblasti výroby a montáže výplní stavebných otvorov. Požadované vzdelanie je stredoškolské s maturitou a nemčina sa vyžaduje na profesionálnej úrovni.
  4. IT odborníci
    Pre všetkých freelancerov sú v ponuke práce na  rôznych projektov, ako je JAVA programátor, ORACLE programátor a Sharepoint administrátor. Ide o práce, pri ktorých sa uprednostňuje forma práce na živnosť.
  5. Opatrovateľka
    Opatrovateľka bude mať na starosti celodennú starostlivosť o seniora v domácom prostredí. Bude mu organizovať denný režim a zabezpečovať základné životné potreby. Ponúkaný plat na živnosť je od 975 do 1245 eur, pričom sociálne, zdravotné, dôchodkové a úrazové poistenie platné na Slovensku a v Rakúsku platí živnostníkovi klient. Vyžaduje sa však pokročilé ovládanie nemeckého jazyka a prax v zdravotníctve.

Nemecko

  1. Elektrikár
    Práca je vhodná pre všetkých elektrikárov, ktorí majú prax v odbore min. 3 roky, vlastnia výučný list, nemajú problém s čítaním projektovej dokumentácie a ovládajú nemecký jazyk. Ide o prácu na živnosť, ktorá je ohodnotená na 13-15 eur na hodinu.
  2. Obchodný zástupca
    Obchodný zástupca by mal ovládať slovenský, ako aj nemecký jazyk na pokročilej úrovni. Zastupovať bude spoločnosť na nemecky hovoriacich trhoch, kde bude mať na starosti získavanie nových zákazníkov, vyjednávanie a pravidelné stretnutia. Spoločnosť poskytuje 40-percentnú províziu z čistých príjmov.
  3. Ošetrovateľka
    K práci ošetrovateľky je potrebné, aby mala kandidátka stredoškolské vzdelanie s maturitou, vyššie odborné zdravotnícke vzdelanie alebo vysokoškolské I./II. stupňa. Taktiež je potrebné ovládanie nemeckého jazyka na komunikatívnej úrovni (B2 certifikát) a opatrovateľský kurz je vítaný. Ponúkaný plat je od 1800 eur, pričom agentúra zabezpečuje zaškolenie, dopravu a ubytovanie.
  4. CNC zoraďovač a operátor
    Pre nemeckú spoločnosť sa hľadajú skúsení CNC operátori, ktorých náplňou práce bude obsluha a nastavovanie CNC strojov, práca na CNC frézach, sústruhoch a na 5-osích CNC obrábacích centrách, ako aj ďalšie drobné úlohy. Ponúkaný plat je od 1900 do 2100 eur.
  5. Softvérový developer
    Pracovník bude zodpovedný za rozvoj a starostlivosť  o kľúčové podnikové aplikácie zákazníkov, preto je potrebné, aby bol kandidát IT špecialista a mal skúsenosti s vývojom aplikácií (RPG, COBOL, CL a DB2 databázy).
Viac o téme: Nemecko Práca Rakúsko Ošetrovateľka Nemčina Kariéra.sk Pracovné pozície
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: Kariera.sk, Text: ami, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy