8 lukratívnych pracovných pozícií, vďaka ktorým by ste v Amerike zbohatli

Vysokoškolský diplom nepotrebujete ku všetkých pracovným pozíciám s lákavým platovým ohodnotením.Vysokoškolský diplom nepotrebujete ku všetkých pracovným pozíciám s lákavým platovým ohodnotením. Zdroj: thinkstock.com

Nasledujúce pracovné pozície nie sú pre tých, ktorí obľubujú kancelársku prácu. Naopak sú vhodné pre všetkých, čo neobsadia na jednom mieste, nemajú radi stereotyp a zároveň milujú prácu s ľuďmi.

Ľudia na pracovnom trhu sa delia na dve skupiny. Jednu skupinu tvoria tí, ktorí počúvajú spoločnosť a rozhodnú sa pre štúdium na vysokej škole, ktorá by im mala zabezpečiť lepšie platové podmienky a pomôcť rýchlejšie získať prácu. Potom je tu druhá skupina, ktorá sa rozhodne pre prácu bez ďalšej kvalifikácie a svoje skúsenosti získa priamo v praxi. Čo si myslíte, z ktorých ľudí sa stanú milionári?

Na svete by sa našli státisíce rôznych príbehov. Kým niekomu pomôže k získaniu vytúženej práce vysokoškolský diplom, druhý sa púšťa do rozbiehania vlastného podnikania ihneď po skončení strednej školy. Jeden môže na svojej podnikateľskej ceste uspieť, druhému biznis nevychádza a radšej sa zamestná. Pracovné cestičky každého jednotlivca sú rôzne.

Pravdou však zostáva, že základné pravidlá úspechu sa po rokoch vôbec nemenia. Každý, kto chce na vlastnej koži pocítiť úspech a chce byť dobrý v tom, čo robí, to môže dosiahnuť svojou vytrvalosťou a často k tomu nepotrebuje ani vysokú školu. Dôkazom je týchto 8 lukratívnych pracovných miest, pre ktoré nepotrebujete titul. Môžete ich získať, ak sa rozhodnete pre život a prácu za veľkou mlákou.

8 lukratívnych pracovných pozícií v Amerike:

  1. Pestúnka
    Starostlivosť o deti a vymýšľanie programu pre ne je náročná úloha, ale zároveň krásna pre všetkých, ktorí majú radi deti a chcú sa zdokonaliť v anglickom jazyku. Priemerný ročný plat pestúnky v Amerike je 180-tisíc dolárov, z ktorého značnú časť dokáže ušetriť. Netreba však zabúdať, že táto práca si vyžaduje vytrvalosť, trpezlivosť a túžbu starať sa o deti druhých ľudí.
     
  2. Venčenie psov
    Ľudia v Amerike chcú pre svojich štvornohých miláčikov len tú najlepšiu starostlivosť. A to je príležitosť pre tých, ktorí si vedia predstaviť, že by sa venovali každodennému venčeniu a výchove psov v čase, kedy sú ich majitelia v práci. Takýmto spôsobom sa dá zarobiť až 100-tisíc dolárov ročne. Rovnako ako pri predchádzajúcej pracovnej pozícii, tak aj tu je dôležité svoju prácu milovať.
     
  3. Barman
    Práca barmana si nevyžaduje iba zručnosť v gastronomickej oblasti, ale aj istú dávku exhibicionizmu. Ide o prácu, ktorej súčasťou je socializácia a zábava so zákazníkmi. Dobrý barman je zároveň dobrým zabávačom aj hercom. Podobne ako vo väčšine podnikov na Slovensku, aj v Amerike sa plat barmanov skladá zo základnej a variabilnej zložky platu v podobe sprepitného od zákazníkov. Priemerná ročná mzda barmana sa tak môže vyšplhať až na 100-tisíc dolárov.
     
  4. Realitný maklér
    Práca v oblasti nehnuteľností je v Amerike ako beh na dlhé trate. Američania majú špecifické požiadavky, ako by mal vyzerať ich vysnívaný dom, preto si práca realitného makléra vyžaduje veľkú dávku trpezlivosti. Pri predaji nehnuteľnosti za milión dolárov sa provízia pohybuje okolo 3 až 6 percent z predajnej ceny. Ak by ste predávali domy za priemernú cenu 400-tisíc dolárov, zarobiť môžete okolo 95-tisíc dolárov ročne. Na prácu realitného makléra nepotrebujete mať vyštudovanú vysokú školu. Nesmie vám však chýbať chuť učiť sa nové veci a schopnosť komunikovať s rôznymi typmi ľudí. Táto práca nie je vhodná pre introvertov.
     
  5. Vrátnik/Concierge
    Radi stretávate nových ľudí a komunikujete s nimi? Služby moderného vrátnika nevyužívajú iba hotely, ale aj známe vychytené reštaurácie v Amerike. Každý deň je v tejto práci iný, každý deň prichádzajú noví ľudia, ktorí majú rôzne požiadavky a vy im na tvári môžete vyčariť úsmev a priniesť dobrú náladu. Priemerný ročný plat sa pohybuje okolo 80-tisíc dolárov. Najkrajšie na tejto práci je to, že ste informovaní o všetkom, čo sa k bežným ľuďom nedostane. Dozvedáte sa o najnovších udalostiach v meste, vychýrených reštauráciách či najlepších miestach, ktoré je potrebné navštíviť. Ak si myslíte, že sa pri tejto práci netreba vzdelávať, ste na omyle. Je potrebné zlepšovať si svoje komunikačné schopnosti a prekvapiť hostí vždy novými informáciami, aby sa do podniku alebo hotela radi vracali.
     
  6. Osobný tréner
    Priemerný ročný plat osobného trénera je v Amerike 100-tisíc dolárov. Táto práca poskytuje niekoľko úžasných výhod, ako napríklad flexibilitu a možnosť stretávať sa so zaujímavými ľuďmi. Najdôležitejšie však je, že vám umožní pomáhať druhým ľuďom dosiahnuť to, čo si predsavzali. Aby sa však o vás klienti bili, musíte byť výborný kouč a vedieť poradiť aj v oblasti správnej životosprávy.
     
  7. Riaditeľ call centra
    Aké zručnosti potrebujete k práci riaditeľa call centra? Musíte byť výborným manažérom a zároveň mentorom a trénerom. Nech za vami prídu zamestnanci s akoukoľvek požiadavkou, musíte ich vedieť správne nasmerovať. Zároveň je na vašich pleciach pravidelne zhodnocovať a analyzovať ich výkony. Priemerný ročný zárobok riaditeľa call centra je 120-tisíc dolárov.
     
  8. Manažér kasína
    Ak máte obchodného ducha a v meste, v ktorom žijete, je povolené prevádzkovať kasína, mali by ste sa uchádzať o prácu, v ktorej môžete zarobiť až 116-tisíc dolárov ročne. Ak sa kasínu darí, zarobiť môžete ešte viac. Práca však nie je vhodná pre tých, ktorí majú rodiny s deťmi. Pravdepodobne by ste na ne nemali dostatok voľného času.
Viac o téme: Amerika Práca Dolár Plat Doláre Zárobok Pracovné pozície
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ami, Foto: Thinkstock.com, Zdroj: Womanitely.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy