Otestujte sa! Zaujmete potenciálneho zamestnávateľa

Otestujte si svoje schopnosti na pracovnom portáli Kariera.skOtestujte si svoje schopnosti na pracovnom portáli Kariera.sk Zdroj: photl.com

Každý človek má svoje silné aj slabé stránky. Silné treba vedieť prezentovať a na slabých popracovať. Jednou z možností, ako zistiť svoje schopnosti, je otestovať sa a výsledok z testu pripojiť do životopisu.

Zamestnaní ale aj nezamestnaní majú výbornú možnosť, aby si otestovali svoje schopnosti – z jazykov, z IT oblasti, internetového a mobilného trhu a motivácie. Takýmto spôsobom si môžu zistiť svoje silné aj slabé stránky.

Silné stránke je potrebné ukazovať. Nielen však slovami, ale je ich vhodné aj dokázať. Ak chcete zaujať potenciálneho zamestnávateľa, svoje schopnosti musíte preukázať dopredu. Výborným spôsobom je vypracovanie testu, ktorý súvisí s vašim odborom. Výsledok z neho vám poslúži ako sebaprezentácia pre budúceho zamestnávateľa. Môžete si ho pripojiť do svojho životopisu. Takýmto spôsobom sa určite odlíšite od svojej konkurencie a zamestnávateľovi preukážete, že ste ochotní spraviť niečo navyše pre hľadanie práce.

Slabé stránky nemusíte nikomu „ukazovať“, ale môžete na nich popracovať. Možnosti je viacero. V prvom rade sa treba zamerať na oblasť, v ktorej sa chcete zdokonaliť a zohnať si potrebné prostriedky na vzdelávanie. Môže ísť o publikácie, odborné knihy, kurzy, semináre, či workshopy. Ak hľadáte nenáročnú cestu, vyskúšať môžete aj bezplatné online kurzy. Počas júla a augusta môžete vyskúšať online štúdium na dvoch predmetoch na Vysokej škole manažmentu (City University). Ďalšou možnosťou je získať základy o podnikaní. Dozviete sa, aké sú právne formy podnikania na Slovensku, aké sú možnosti financovania alebo získate základy online marketingu. Tieto online kurzy ponúka Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny.

Otestujte si jazyk, IT zručnosti a motiváciu

Internet je v dnešnej dobe bežnou súčasťou života. Veľa ľudí využíva toto médium pri svojej práci alebo na získanie akýchkoľvek potrebných informácií. Máte základný prehľad o fungovaní internetového a mobilného trhu na Slovensku a vo svete? Otestujte sa z digitálneho minima!

Motivácia je dôležitým faktorom na ceste k úspechu. Je dôležitá pri akejkoľvek práci každého človeka, ktorý je vďaka motivácií schopný podávať nadpriemerný výkon. Máte svoju vnútornú hnaciu silu alebo potrebujete byť motivovaní vonkajšími stimulmi? Otestujte si vašu motiváciu!

Letné mesiace síce lákajú k vode, ale taktiež sú vhodné aj na zdokonalenie jazyka. Ak sa chystáte na pracovný pohovor, môžete si preveriť svoje jazykové schopnosti. Jazykový test pozostáva z otestovania si jazykových zručností - z písania, čítania a počúvania. Po komplexnom otestovaní vám bude pridaná zodpovedajúca jazyková úroveň. Na výber je anglický a nemecký jazyk. Otestujte sa z jazyka!

Práca s počítačom patrí  medzi základné zručnosti, ktoré sú vyžadované hlavne pri pracovných pozíciách kancelárskeho typu. Preveriť si svoje schopnosti môžete v teste MS Word, MS Excel alebo MS Access. Otestujte sa z bežných počítačových zručností!

PHP je populárny skriptovací programovací jazyk, ktorý využívajú programátori. Ide o serverovú technológiu, ktorú sa dá využiť na väčšine operačných systémov vrátane Microsoft Windows, Unix, Linux a aj na Macintoshoch. Odborne zameraný test si môžu spraviť všetci odborníci v IT oblasti. Otestuje sa zo základov PHP skriptu!

Ďalšie testy nájdete na stránke pracovného portálu Kariera.sk.

Viac o téme: Test Testy Hľadanie Práce Životopis Motivácia IT CV
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Text: ami

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy