Nájdite si prácu bez akejkoľvek námahy: 9 tipov, ako si rýchlo nájsť zamestnanie

Na trhu práce je momentálne mnoho voľných pracovných miest. Nájsť presne to, ktoré vám vyhovuje a urobí vás dlhodobo šťastným, je tak trochu ako hľadať ihlu v kope sena. S našimi 9 tipmi zaručene nájdete svoju vysnívanú prácu - a pri hľadaní práce necháte ostatných pracovať za vás.

9 tipov, ako si nájsť prácu snov

  • Správny portál na hľadanie práce
    Teraz to začína byť vážne: Najdôležitejší pri hľadaní práce je správny portál, pretože len tak nájdete svoju vysnívanú prácu. Na stránke Kariera.sk  je ohromné množstvo ponúk. Aby bolo vyhľadávanie čo najefektívnejšie, portál boduje mnohými hodnotnými nástrojmi.
     
  • Vytvorte si životopis
    Vytvorenie perfektne navrhnutého a aktuálneho životopisu nie je hračkou. Pomôžeme vám: S naším výberom vhodnej šablóny vytvoríte pôsobivý a zmysluplný životopis len niekoľkými kliknutiami. Životopis si môžete jednoducho vytvoriť na Kariéra.sk: https://kariera.zoznam.sk/vytvorit-zivotopis
     
  • Vytvorte si Agenta a nechajte ostatných, aby našli vás
    Chcete, aby sme hľadali: Pracovného agenta Kariera.sk si môžete aktivovať pomocou našich presne prispôsobených kritérií vyhľadávania pod funkciou „Najlepšie pracovné ponuky na váš email“. Už žiadne otravné hľadanie – každý deň vám budeme e-mailom posielať najnovšie pracovné ponuky priamo do vašej schránky. Agenta si môžete jednoducho vytvoriť na Kariéra.sk: https://kariera.zoznam.sk/agent
     
  • Myslite na dôležité kľúčové slová
    Vedeli ste už? Existuje niekoľko spôsobov, ako môžete pristúpiť k hľadaniu práce. Najrýchlejšou formou hľadania práce je vyhľadávanie podľa kľúčových slov. Môže to byť názov pracovnej pozície („upratovačka“). Môžete však tiež vyhľadávať aktivity ("upratovanie") alebo prípadne uvádzať určité náročné zručnosti ("Linux"). Samozrejmosťou je aj vyhľadávanie jednotlivých názvov spoločností – ako aj kombinácia všetkých spomínaných hľadaných výrazov.
     
  • Hľadajte podrobnosti
    Chcete vedieť viac? Potom odporúčame podrobné vyhľadávanie: Okrem odboru si môžete vyhľadať lokalitu, typ zmluvy (od stálej pozície po stáž), typ zamestnania (plný alebo čiastočný úväzok), odvetvie a akúkoľvek odbornú prax.
     
  • Vsaďte na svoju vysnívanú spoločnosť
    Uvažovali ste už o konkrétnej spoločnosti, ktorá by vyhovovala vašej motivácii, skúsenostiam a know-how? Potom použite vyhľadávanie spoločností a nájdite svoju vysnívanú spoločnosť pomocou slovného vyhľadávania.

    Pro tip: Okrem voľných pracovných miest od spoločnosti tu nájdete aj kontaktné údaje a kontaktné osoby. 
     
  • Filtrujte
    Nemáte čas ani chuť na dlhé a mätúce zoznamy výsledkov? Použite našu funkciu filtrovania naľavo od zoznamu výsledkov. Svoje výsledky môžete zúžiť tak presne, že zostane len vaša skutočná vysnívaná práca.
     
  • Stavte na niekoľko koní
    Našli ste svoju vysnívanú prácu na Kariera.sk a prihlásili ste sa? Fantastické. Nestavajte však všetko na jednu kartu: aj iné spoločnosti majú pekné pracovné miesta. Denne sa zverejňuje mnoho nových pracovných ponúk. A čím viac žiadostí odošlete, tým viac spoločností pozná vaše meno – a môže vám poskytnúť neodolateľnú ponuku. 

  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, RED
 
Staršie správy
Staršie správy