10 vecí, ktoré by ste si mali kúpiť, ak chcete ušetriť veľa peňazí

Zdroj: Getty Images

Všetci v živote prežívame obdobia, v ktorých potrebujeme viac peňazí. Či už prechádzate stratou zamestnania, zmenami v kariére, snažíte sa prežiť vysokú školu alebo len chcete ušetriť viac peňazí, dnes môžete urobiť niekoľko vecí, aby sa vo vašom rozpočte objavilo viac peňazí. Má to však malý háčik. V niektorých prípadoch musíte najprv nejaké peniaze minúť na ten správny produkt, ktorý vám z dlhodobého hľadiska pomôže ušetriť ešte viac peňazí. Pozrite sa na týchto 10 vecí, vďaka ktorým vám na konci mesiaca ostane viac peňazí.

  1. Kniha „Mysli a zbohatni“ (Napoleon Hill).
    Pokiaľ ide o zarábanie peňazí, budovanie bohatstva a postupovanie vo vašej kariére, veľká časť je o mentálnom nastavení. Táto kniha vám ponúka presné stratégie a plán ako premýšľať ako niekto, kto zarobí milióny a dosiahne presne to, čo si stanovil.
  2. Kávovar
    Ak ste veľký kávičkár a kávu ste si pred karanténou kúpili aj dva krát denne, mali by ste zvážiť kúpu kávovaru. Náklady na kávovar sa vám vrátia za prvý mesiac, a všetko čo ušetríte je váš zisk.
  3. Tlakový hrniec
    Všetko, čo musíte urobiť, je nahádzať do hrnca mäso, zeleninu, korenie a nechať ho variť. Získate tak skutočne chutné domáce jedlo za zlomok ceny v porovnaní so stravovaním v reštaurácii alebo donáškou. Aj keby ste tak ušetrili iba 5 eur, na konci roka sa ušetrené peniaze skutočne zrátajú.
  4. Nabíjateľné batérie
    Môžu byť trochu drahšie ako obyčajné batérie ale ak do nich jednorazovo investujete, už nikdy nebudete musieť kupovať baterky do ovládača alebo klávesnice.
  5. Opakovane použiteľná fľaša na vodu
    Ak ste človek, ktorý si by si inak kúpil fľašu s vodou a neskôr ju zahodil, alebo ju pridal na kopu iných plastových fliaš, možno je na čase urobiť zmenu. Ušetríte tak kopec peňazí a navyše vás to bude motivovať nepiť sladené nápoje.
  6. Spoľahlivé ojazdené auto
    Pokiaľ ide o zarábanie a šetrenie peňazí – kúpiť si kvalitné ojazdené vozidlo, môže byť skvelým spôsobom, ako znížiť vaše výdavky, a vlastniť auto bez toho, aby vás to stálo nekresťanské peniaze. Nové auto síce môže vyzerať lákavo ale bleskovou rýchlosťou prichádza o svoju hodnotu už v momente, keď s ním vychádzate z autosalónu.
  7. Palubná autokamera
    Je nainštalovaná v prednej časti vozidla a nepretržite zaznamenáva zábery v prípade, že sa niečo stane. Dúfajme, že ju nikdy nebudete musieť použiť. Ale za tých 50 - 100 eur, ktoré za ňu utratíte, máte istotu, že ak sa niečo stane, budete môcť komukoľvek dokázať, že ste v tom nevinne.
  8. Akcie
    Investujte do konkrétnej spoločnosti alebo skupín spoločností a keď sa ich hodnota na trhu zvýši, zvýši sa aj váš zisk. Mnohé spoločnosti tiež vyplácajú dividendy – každý štvrťrok vám vyplatia určitú čiastku v závislosti od ziskov.
  9. Nehnuteľnosti
    Ak vlastníte nehnuteľnosť, nemusíte nikomu platiť nájom. Všetci potrebujeme miesto na bývanie - a pokiaľ zvolíte správnu stratégiu, vaša nehnuteľnosť vám dokáže dokonca zarobiť. Mnoho ľudí jednoducho prenajíma voľný priestor, či už ide o garáže, chaty alebo izby v dome.
  10. Vzdelanie
    Môže to byť formou nákupu knihy, sledovania videí na YouTube alebo zakúpenia hocičoho, čo vám pomôže zlepšiť sa a získať viac vedomostí. Vzdelávanie má potenciál dosiahnuť 100-násobnú návratnosť prvotných výdavkov a tiež má schopnosť zlepšiť váš zárobkový potenciál.
Viac o téme: Peniaze Káva Kúpa Šetrenie Vzdelanie Bohatstvo Ušetriť
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Youtube, Foto: Getty, Graham

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy