Si mama? Môžeš urobiť kariéru!

Vo štvrtok 22.8.2019 od 15:00 sa v OC Central uskutoční posledné z radu podujatí Kariéra v Central parku, ktoré bude zamerané hlavne na možnosti zamestnávania a uplatnenia mamičiek a žien. Zároveň sú pripravené zábavno-náučné aktivity pre deti a večer od 19:00 koncert Emmy Drobnej.

Koniec leta sa blíži, deti o pár týždňov nastúpia do škôl. Preto aj mnohé mamičky začínajú intenzívnejšie riešiť, ako sa po materskej či rodičovskej dovolenke vrátiť do pracovného procesu, alebo ako začať podnikať. Práve na tieto témy sa zameriame počas letného kariérneho podujatia v Central parku. S garantkou projektu  Josephine M. Swift sa môžete prísť poradiť, ako napísať životopis, alebo ako sa úspešne po dlhšom čase začleniť do kolektívu. Konzultácie sú bezplatné.  

Užitočné informácie a inšpirácie poskytnú aj zástupkyne OZ E-ženy. Občianske združenie je zamerané na poradenstvo pre internetové podnikanie žien. Podporuje ich podnikateľské aktivity, pomáha pri zakladaní novo-vznikajúcich firiem, ktoré majú zameranie prevažne v online sfére. Napomáha rozvoju vzdelávania žien v rámci rozmanitých workshopov, prepája podnikanie žien s cieľom pre vlastné podnikanie. E-ženy sa podelia o svoje skúsenosti bez ohľadu na to, či máte svoje zamestnanie a sociálne istoty, no aj tak hľadáte niečo, čo vám  umožní byť sama sebou, alebo sa rozhodujete, či z rodičovskej dovolenky pôjdete naspäť do pôvodného zamestnania alebo skúsite vlastný biznis. Poradia aj tým ženám, ktoré už svoj biznis rozbehli a sú vo fáze, kedy sa treba rozhodnúť, čo s ním ďalej. Porozprávať, pri kávičke či limonáde v príjemnom prostredí terasy, sa môžete kedykoľvek od 15:00 do 19:00.  

Od odborníkov z SPP sa tento raz dozviete viac aj o benefitoch a príspevkoch, ktoré ponúkajú pre rodičov zamestnaných v tejto spoločnosti. Hovoriť budeme aj o úspešnej výzve SPP na portáli challengest.com, kde mali mladí ľudia možnosť navrhnúť komunikačnú stratégiu pre Galériu SPP. Je to príležitosť vyskúšať si spoluprácu s významnou spoločnosťou a zároveň získať finančnú odmenu. Počas popoludnia nebudú chýbať ani obľúbené kvízy SPP s odmenami. 

Kto by mal záujem o brigádu, tak má na podujatí Kariéra v Central Parku možnosť stretnúť sa s ľuďmi zo spoločnosti Junglee, ktorí sú profesionálnymi lovcami mladých talentov a brigádnikov. 

Tento raz sme mysleli aj na deti. Tie si síce priamo kariéru nebudujú, ale už na škole môžu urobiť prvé kroky k svojej profesionálnej budúcnosti. Napríklad tým, že navštevujú krúžky v škole“. Občianske združenie s týmto názvom ponúkne od 15:00 možnosť všetkým deťom vyskúšať si vedecké pokusy, naprogramovať robota alebo si vyrobiť malý keramický darček. OZ Krúžky v škole ponúka aj pracovné príležitosti pre rodičov, pretože každý z rodičov môže byť zároveň lektorom/ lektorkou niektorého z krúžkov a tým obohacovať seba aj deti. Občianske združenie sa venuje organizovaniu voľnočasových aktivít pre deti od 4 do 12 rokov. Zabezpečuje zmysluplné, náučné a zábavné prežitie voľného času detí. Deti športujú, vzdelávajú sa, venujú sa umeniu a aktívne odpočívajú. Aktivity prebiehajú priamo v školách a v škôlkach pre miestne deti a žiakov. Cieľom je,  aby v sebe deti dokázali prostredníctvom aktivít objaviť svoje nadanie. Taktiež v nich budovať návyk, aby sa v živote venovali nielen povinnostiam, ale najmä činnostiam, ktoré ich robia šťastnými a vďaka, ktorým sa neustále vzdelávajú a napredujú.

Podvečer o 19:00 Kariéru v Central Parku ukončí letným koncertom Emma Drobná. Vstup je samozrejme voľný. 

Cieľom projektu Kariéra v Central Parku  je poskytnúť zamestnancom možnosť zvyšovania ich osobnej hodnoty na trhu práce a zamestnávateľom a firmám ponúknuť nástroj na nábor nových zamestnancov alebo na budovanie vlastného Employer Brandingu, ktorý je horúcou témou dneška. 

Organizátorom projektu je Zoznam.sk, prevádzkujúce portály Kariera.sk a Karierainfo.sk. Ďalším organizátorom je MW Promotion, s. r. o.

Partneri projektu: 

Si mama? Môžeš urobiť Galéria fotiek (6)

 
 
 

 

Program: 

15:00 – 19:00    Osobné konzultácie a poradenstvo s personálnou špecialistkou Josephine M. Swift 

Ako sa dostať k vysnívanej práci a udržať si ju, ale aj rady a tipy ako nedostať padáka. 

Inšpirácie pre tvoju kariéru získaš úplne zadarmo od odborníkov.    

        

15:00 – 19:00    Zorientuj sa v džungli ponúk -  brigády pre študentov každého veku, osobné konzultácie, poradenstvo JUNGLEE. 

 

Kariérny program s SPP 

16:30 – 16:50      Talkshow s HR špecialistami aj o príspevkoch a benefitoch  pre rodičov 

17:00 – 17:10     Kvíz – energia v animákoch. Vyhrajte cool odmeny.

 

17:30 – 17:50    Talkshow – Úspešná výzva SPP na challengest.com pre Galériu SPP 

rozhovor s Ondrejom Šebestom – o Galérii SPP a Slovenskom plynárenskom múzeu a s Romanom Rajnincom – o úspešnej výzve 

 

18:00 – 18:10    Kvíz o SPP. Hraj a vyhraj.

 

18:20 – 18:50 Talkshow – Neverbálna komunikácia

rozhovor s Máriou Adamovou, špecialistkou na neverbálnu komunikáciu

 

Program s OZ E-ženy 

15:00 – 19:00        Poradenstvo a konzultácie s E-ženy  

Užitočné tipy a inšpirácie pre kariérny a osobnostný rozvoj žien so zameraním na internetové podnikanie. 

 

Program s OZ Krúžky v škole 

15:00 – 19:00        Náučné a zábavné popoludnie pre deti a rodičov s OZ Krúžky v škole 

Poradíme Vám, ako si vybrať spolu s vašim dieťaťom ten správny krúžok a ako rozvíjať to, čo ho baví a napĺňa. Zároveň sa dozviete, čo treba spraviť preto, aby ste sa mohli stať lektorom a obohacovať seba aj deti.   

 

Vedecké pokusy - deti si vyskúšajú prácu s pravými laboratórnymi pomôckami. Vyrobia si vlastnú sopku, sloniu pastu a možno si splnia prianie pri výrobe Aladinovej lampy. 

 

Naprogramuj si robota – deti si prostredníctvom kombinácie farieb vyskúšajú programovanie robota. Spoločne si vyskúšame robotické olympijské hry, curling alebo dráhy na slnečnej sústave. 

 

Keramika – deti si vyskúšajú prácu s hlinou. Vyrobia si malý darček, ktorý si odnesú domov a môžu  ním potešiť svojich najbližších.  

 

19:00 – 20:00        Koncert Emma Drobná   

Mladá slovenská charizmatická speváčka, víťazka 4. série speváckej súťaže   Česko-slovenská SuperStar, spríjemní augustový večer svojím zamatovým hlasom. 


 
Fotogaléria k článku Počet fotiek: 6
Staršie správy
Staršie správy