Podnikanie alebo zamestnanie?

Ilustračné fotoIlustračné foto

Poslednou „kariérnou stredou“ 30. 8. končí na bratislavskej Magio Pláži nový originálny projekt „Kariéra.sk na Pláži“, ktorý po celé leto riešil vážne kariérne otázky v letnej plážovej atmosfére. Témou na záver je porovnanie dvoch kariérnych ciest. Vybrať sa cestou nezávislosti a voľnosti podnikania alebo ísť cestou „istoty” v podobe zamestnania?

Túto otázku si možno položili aj hostia nasledujúcej „kariérnej stredy“ Michael Gula a Zuzana a Peter Dvorskí. Úspešne absolvovali odborné stredné školy a potom sa pustili do vlastného podnikania.

Michael Gula vyštudoval Hotelovú akadémiu v Prešove. Po jej ukončení cestoval po Európe a zbieral pracovné aj osobné skúsenosti vo vyštudovanej oblasti, „naučil sa, ako sa robí biznis“.  Po niekoľkých rokoch sa vrátil na Slovensko založiť si vlastné podnikanie. Keďže pochádza z krajčírskej rodiny, rozhodol sa doplniť si aj on odborné vzdelanie v danej oblasti, a preto odcestoval do Londýna, kde študoval odbornú školu zameranú na šitie odevov na mieru v prepojení s vedením vlastného biznisu. Momentálne už 4. rok pôsobí na Slovensku pod vlastnou značkou TaiMar, ktorá poskytuje exkluzívne šitie pánskych oblekov na mieru podľa individuálnych požiadaviek klienta.

Pred založením Concept Coffee Roasters Zuzana a Peter Dvorskí študovali na Hotelovej akadémii v Piešťanoch. Krátko po štúdiu sa spolu odsťahovali do holandského Amsterdamu, kde pôsobili ako prevádzkari malého hotela. Peter si tu našiel záľubu v káve a časom si kúpil mikropražičku, zatiaľ čo Zuzana navštevovala rôzne kurzy pečenia, kde sa naučila pripravovať francúzske dezerty. V roku 2015 sa vrátili do Piešťan, kde založili svoju značku - Concept. Peter sa konečne dostal k profesionálnej pražičke, Zuzana do svojej vysnívanej kuchyne a odvtedy spolu budujú značku a tvoria komunitu kávových a koláčikových nadšencov.

Príbehy týchto úspešných mladých podnikateľov prináša na Magio Pláž 30.8. od 16:30 Operačný program Ľudské zdroje, ktorý sa zameriava na podporu vzdelávania, zamestnanosti, sociálnej inklúzie a zraniteľných skupín na trhu práce v rámci programového obdobia 2014-2020.

Operačný program Ľudské zdroje je spoločným operačným programom:

  • Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny - riadiaci orgán (hlavný gestor)
  • Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR - v pozícii sprostredkovateľského orgánu pod riadiacim orgánom pre prioritnú os č. 1 Vzdelávanie
  • Ministerstva vnútra SR

Cieľom MŠVVaŠ SR ako gestora prioritnej osi Vzdelávanie spolufinancovanej z Európskeho sociálneho fondu je využiť finančné prostriedky na prepojenie vzdelávania s potrebami trhu práce a zvýšenie kvality a inkluzívnosti všetkých úrovní vzdelávacieho systému od materských až po vysoké školy vrátane oblasti celoživotného vzdelávania.

V rámci prioritnej osi Vzdelávanie  je možná podpora, ktorá sa vzťahuje na zvýšenie kvality vzdelávania a podporu ľudských zdrojov s vymedzením týchto cieľov:

  1. Zvýšenie kvality a inkluzívnosti vzdelávania a zabezpečenie rovnakého prístupu k vzdelávaniu s cieľom zlepšiť kompetencie a učebné výsledky detí a žiakov
  • dôraz na zvýšenie matematických, , technických, jazykových a IKT zručností, finančnej gramotnosti, podnikateľských vedomostí a ekonomického myslenia detí a žiakov ZŠ a SŠ
  1. Zvýšenie kvality odborného vzdelávania a prípravy reflektujúc potreby trhu práce
  • zavedenie prvkov duálneho školstva do systému OVP, zvýšenie atraktivity odborného vzdelávania
  1. Zvýšenie kvality VŠ vzdelávania s cieľom dosiahnuť prepojenie VŠ vzdelávania s potrebami trhu práce
  • zvýšenie počtu a kvality bakalárskych, profesijne orientovaných študijných programov, odrážajúcich požiadavky trhu práce a podpora praktickej výučby študijných programov
  1. Zvýšiť kvalitu a efektívnosť celoživotného vzdelávania so zreteľom na požiadavky praxe
  • tvorba a realizácia vzdelávacích programov na rozvoj kompetencií dospelých v súlade s požiadavkami trhu práce (IKT, finančná gramotnosť a pod.), podpora partnerstiev so zamestnávateľmi pri tvorbe, inovácii a realizácii vzdelávania

Implementácia prioritnej osi Vzdelávanie je realizovaná prostredníctvom:

  • Národných projektov (rozsiahlejšie - systémové projekty realizované prostredníctvom rezortných organizácií)
  • Dopytovo - orientovaných projektov (sú pripravované priamo školami, neziskovými organizáciami, obcami, VÚC, osobami oprávnenými na podnikanie a pod.)
  • potreba zapojenia sa prostredníctvom výziev na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok
  • žiadosti o nenávratné finančné prostriedky musia prejsť schvaľovacím procesom (administratívne overenie, odborné hodnotenie a výber)
  • samotná špecifikácia oprávnených aktivít a zadefinovanie okruhu konkrétnych typov žiadateľov bude stanovená v konkrétnych výzvach, ktoré budú ihneď po vyhlásení zverejnené na webovom sídle MŠVVaŠ SR
  • indikatívny harmonogram výziev

AKTUÁLNE VYHLÁSENÉ DOPYTOVO –ORIENTOVANÉ VÝZVY (súvisiace s témou podujatia):

  • NedisKVALIFIKUJ SA! (výzva na podporu celoživotného vzdelávania) – uzávierka pre podávanie žiadostí o NFP – 11.9.2017

PRIPRAVUJEME VYHLÁSENIE VÝZIEV (súvisiacich s témou podujatia) ZAMERANÝCH NA:

  • prepojenie vysokoškolského vzdelávania s potrebami praxe
  • zvýšenie kvality stredoškolského vzdelávania vrátane prepojenia s praxou

Kontakty:

esf.vzdelavanie@minedu.sk

www.minedu.sk

Viac o téme: Kariéra.sk na pláži
  • Autor: © Zoznam
  • FOTO: Kariera.sk
  • Zdroj: PR článok
  • PR článok

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy