Hľadáte povolanie, ktoré má budúcnosť?

Už sa stáva tradíciou, že stredy na bratislavskej Magio Pláži bývajú slnečné, letné, prázdninové. Taký je aj nultý ročník originálneho letného projektu Kariéra.sk na Pláži, ktorý rieši vážne kariérne otázky v letnej prázdninovej atmosfére na pláži.

Každú „kariérnu stredu“ otvára Josephine M. Swift, ktorá 19 rokov pôsobila na Slovensku a v zahraničí v obl. personalistiky a pôsobila ako „headhunterka“ významných spoločností v USA. Svoje „dobré rady“ ponúka v osobných konzultáciách a poradenstve pre kohokoľvek, kto má záujem pracovať na svojej kariére.

Hľadáte povolanie, ktoré má Galéria fotiek (8)

 

Z lodného kontajnera na trávu

Kariérne stredy však nie sú len o osobných konzultáciách, ale aj o prednáškach na zaujímavé kariérne témy, o diskusiách v príjemnej atmosfére. V uplynulú stredu sa na tráve pod stromami zišla skupinka ľudí vypočuť si Josie M. Swift s témou „Čo ÁNO a čo NIE na pracovnom pohovore“. Vedeli ste o tom, že slovíčka, ktoré používate na pracovnom pohovore, prezradia o vás viac ako by ste chceli? Slová „len“, „nie som si istý, či môžete, ale“, „nerád vás obťažujem, ale“ a pod. vás robia v očiach vašich potenciálnych zamestnávateľov slabými a neistými? Takýchto „rád“ sa ľudia dozvedeli od Josie podstatne viac.

Hľadáte povolanie, ktoré má Galéria fotiek (8)


 

Duálne vzdelávanie je opäť „in“

Súčasťou piatej „kariérnej stredy“ bola aj aktivita partnera projektu, Štátneho inštitútu odborného vzdelávania, zameraná na duálne vzdelávanie. Ich letná kampaň #MojaPracaMaZmysel predstavuje cez osobné príbehy ľudí 8 profesií, ktoré v súčasnosti patria na Slovensku medzi nedostatkové a dokonca až ohrozené profesie.

Hľadáte povolanie, ktoré má Galéria fotiek (8)

 

Táto  kariérna streda predstavila ľuďom profesiu KUCHÁRA. Na diskusiu „pod stromami“ pláže prišiel jeden z top kuchárov na Slovensku, Braňo Križan, ktorý aktuálne pôsobí ako šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave.
V profesii kuchára vidí Braňo budúcnosť pre mladých ľudí, ktorí rozmýšľajú nad výberom strednej školy alebo vôbec nad svojou budúcnosťou. Ako kuchár sám precestoval mnoho krajín, získal v zahraničí skúsenosti a naučil sa samostatnosti a zodpovednosti. Aj Braňo potvrdil, že na Slovensku je momentálne málo kvalitných kuchárov a ten, kto vidí svoju budúcnosť v tejto profesii a má „drive“, robí toto povolanie s vášňou, nemusí sa obávať, že by si nenašiel uplatnenie. Na Slovensku sa o takýchto ľudí „pobijú“.

Hľadáte povolanie, ktoré má Galéria fotiek (8)
    
Hľadáte povolanie, ktoré má Galéria fotiek (8)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Súčasťou „kariérneho teamu“ je aj JUNGLEE, spoločnosť, ktorý poskytuje poradenstvo a pomoc pri zorientovaní sa v džungli brigád a voľných pracovných miest, nielen pre študentov.    

Hľadáte povolanie, ktoré má Galéria fotiek (8)

A o čom bude ďalšia, už predposledná šiesta „kariérna streda“ 23.8.?

Hľadáte povolanie, ktoré má Galéria fotiek (8)


 

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 8
Viac o téme: Na Pláž Magio Práca Kariéra Zamestnanie Aktivity Pláži
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj a foto: Kariera.sk na pláži
Staršie správy
Staršie správy