5 extrémne nebezpečných pracovných miest

Premýšľali ste niekedy nad tým, aké sú najnebezpečnejšie pracovné miesta na svete? Tu je vaša šanca zistiť viac... Každá práca je svojím spôsobom zložitá a nebezpečná, ale tieto povolania sú niečo úplne iné. Na vykonávanie týchto povolaní sú potrebné špeciálne zručnosti a ľudia pri nich vystavujú svoje telo veľkým nebezpečenstvám. Aj keď veľa ľudí pri výkone týchto pracovných miest prišlo o život, stále ich robia.

 

 

Odmínovanie

Toto je určite jedna z najnebezpečnejších a najstrašidelnejších pracovných úloh. Na svete ostáva veľké množstvo vojnových mín a ich úlohou je nájsť ich a bezpečne odstrániť. Hoci títo odborníci majú ochranné vybavenie, výbuch míny je ťažké prežiť, a preto veľa ľudí pri tejto práci prišlo o život.

5 extrémne nebezpečných pracovných Galéria fotiek (6)

Baníci

Ste pod zemou, ktorá na vás kedykoľvek môže spadnúť a neustále vdychujete toxický prach. Baníci sú určite odvážni, pretože každý deň ohrozujú ich životy a zdravie. Drvivá väčšina baníkov má problémy s pľúcami a časté kolapsy jaskýň niekedy odrezávajú od sveta a zabíjajú veľké množstvo ľudí.

5 extrémne nebezpečných pracovných Galéria fotiek (6)

Umývači okien

Keď hovoríme o umývaní okien, nikto automaticky nemyslí na nebezpečenstvo, ale vo veľkých metropolách sú umývači okien neuveriteľne dobre zaplatení a majú na to dobrý dôvod. Ich práca je jednou z najnebezpečnejších na svete, pretože sú vo vysokých nadmorských výškach, kde musia umývať okná mrakodrapov. Silné vetry, závraty a poruchy zariadenia sú bežné prípady, ktoré môžu byť smrteľné.

5 extrémne nebezpečných pracovných Galéria fotiek (6)

Lovci krabov

Pravdepodobne ste už počuli o lovcoch, ktorí cestujú po vytrvalých moriach pri hľadaní vzácnych krabov. Je to jedno z najlepšie platených pracovných miest na svete. Aj keď je však plat dobrý, nebezpečenstvo je tiež veľké. Smrteľné more a nebezpečné poveternostné podmienky môžu ponoriť loď za sekundu a zariadenia na vyhľadávanie krabov môžu byť niekedy ešte nebezpečnejšie.

5 extrémne nebezpečných pracovných Galéria fotiek (6)

Drevorubači

Nie je také nebezpečné byť drevorubačom v našej krajine, ale na iných miestach sveta je to určite najnebezpečnejšia práca. Obrovské stromy s hmotnosťou niekoľkých ton, obrovské a ostré sekery, ktoré vás môžu zahltiť, a veľké a výkonné vozidlá predstavujú nikdy nekončiacu hrozbu. Drevorubači čelia veľkému riziku a v tomto podnikaní smrť nie je až taká zvláštna vec.

5 extrémne nebezpečných pracovných Galéria fotiek (6)

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 6
Viac o téme: Práca Smrť Nebezpečenstvo Povolanie Strach
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, muskimagazin

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy