Poštár sa v čase koronavírusu snaží rozveseliť ľudí, ktorým nosí zásielky: Neuveríte, akým spôsobom

Situácia ohľadom koronavírusu je vážna na celom svete. Sú však ľudia, ktorí sa snažia myslieť pozitívne a povzbudiť tých, ktorí strácajú nádej. Jedným z nich je aj poštár Jon Matson z Veľkej Británie, ktorý si povedal, že smutné tváre ľudí, ktorým nosí zásielky, rozosmeje. Pozrite sa, čo si vymyslel.

Sympatický poštár sa rozhodol odhodiť svoju bežnú uniformu a vymeniť ju za bláznivé kostýmy. V nich navštevuje ľudí a roznáša im poštu, aby na ich tvárach vyvolal úsmev v týchto ťažkých a nebezpečných časoch.

Poštár sa v čase Galéria fotiek (6)

Na sociálnej sieti tento muž so zmyslom pre humor napísal, že kým sa vírus drží sveta, on má kopu práce, ktorú treba urobiť a rozhodol sa, že ju odvedie štýlovo. A možno tým rozosmeje aspoň pár ľudí.

Poštár sa v čase Galéria fotiek (6)

Jon Matson pracuje ako poštár už štyri roky. Predtým pracoval ako šofér autobusu. Sám priznáva, že ide o totálnu zmenu kariéry, tvrdí však, že svoju novú prácu neskutočne miluje. "Zbožňujem, keď som na čerstvom vzduchu a môžem stretávať ľudí," hovorí.

Muž pracuje v jednom rajóne už dva roky, takže mal šancu spoznať väčšinu svojich zákazníkov. "Sú to skvelí ľudia," opisuje. "Som šťastný, že môžem doručovať zásielky v tej oblasti, v ktorej žijem, takže viacerí z mojich zákazníkov sú moji susedia a priatelia," vysvetľuje.

Poštár sa v čase Galéria fotiek (6)

Počas pandémie sa však jeho denná rutina radikálne zmenila. "Teraz nemôžem ísť do kancelárie, musíme minimalizovať akýkoľvek kontakt a dodržiavať odstup," vysvetľuje. "Môj kolega Paul ide dnu sám, pripraví všetky zásielky a prenesie ich do dodávky. Dodávku privezie k môjmu domu, vrecia s balíkmi vyloží a tie už ja roznesiem s pomocou vozíka," opisuje.

"Cítim sa trochu osamelo, som totiž zvyknutý, že sa s Paulom často stretávame, hovoríme si vtipy a bavíme sa. Je tiež pre mňa ťažké, že musím balík len doručiť a nemôžem chvíľku postáť so zákazníkmi, pozhovárať sa s nimi či požartovať," hovorí Jon. "Rozprávame sa aspoň na diaľku, ale je to menej osobné. Svojich zákazníkov poznám veľmi dobre, preto som si všimol, že odkedy platí karanténa a domáca izolácia, zmenilo ich to," prezrádza.

Jon sa každý rok zúčastňuje charitatívnej akcie, ktorá spočíva v tom, že ľudia si oblečú vtipné oblečenie a plávajú v ňom v Severnom mori. Vďaka tomu má doma niekoľko vtipných outfitov. Rozhodol sa, že je škoda ich nechať len tak visieť v šatníku. Porozprával sa so svojím nadriadeným, či súhlasí s tým, aby si tieto kostýmy obliekol do práce a aspoň trošku ľudí rozveselil.

Poštár sa v čase Galéria fotiek (6)

"Šéf súhlasil a tak som nasledujúci deň roznášal zásielky ako roztlieskavačka," hovorí Matson. "Napadlo mi, že by som to mohol urobiť aj ďalší deň. A rekacie ľudí boli ešte lepšie. Rýchlo sa to rozšírilo aj na sociálne siete a ľudia ma čakali pri oknách a dverách, aby ma mohli vidieť. Preto som sa spýtal šéfa, či to môžem robiť každý deň a on mi to schválil," opisuje Jon.

Poštár sa v čase Galéria fotiek (6)

Na tretí deň Jon roznášal zásielky ako trójsky vojak a pochvalu dostával stále väčšiu. "Urobilo mi veľkú radosť vidieť toľko ľudí šťastných, že majú niečo, na čo sa môžu tešiť. Samozrejme, nie je ľahké chodiť do práce v týchto dňoch, človek má niekde v podvedomí strach, no vďaka tomuto sa mi pracuje oveľa ľahšie. Jedinú obavu, ktorú momentálne mám, je to, že mi dochádzajú vtipné kostýmy," dodáva poštár Jon.

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 6
Viac o téme: Poštár Koronavírus
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Zdroj: boredpanda.com; Foto: boredpanda

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy