Najtrápnejšie situácie na pohovoroch: Pozrite sa, čím všetkým si uchádzači prešli

pán, smiech, muž, oblek, práca, profesionálpán, smiech, muž, oblek, práca, profesionál Zdroj: pixabay

Tipy o tom, čo by ste na pracovnom pohovore nemali robiť, ste počuli už všetci. Napríklad tvrdiť, že vašou najväčšou slabinou je perfekcionizmus alebo si zabudnúť včas pozrieť webstránku spoločnosti. Na niektoré situácie sa však nedá pripraviť a práve vtedy vznikajú vtipné aj trápne situácie. Pozrite sa, čo všetko sa niektorým uchádzačom na pohovoroch prihodilo.

  1. Pri uchádzaní o pozíciu predajcu v obchode s počítačovými hrami sa ma manažér opýtal: „Čím podľa vás prispejete do tejto spoločnosti?“ Nevedel som, ako odpovedať, spanikáril som a vyhŕkol zo seba: „ A čím ste prispeli vy?“ Namiesto odpovede na otázku som bol na mieste prijatý.
  2. Prišiel som na pohovor po prehýrenej noci, a keď ma jedna zo zamestnankýň prišla zaviesť do miestnosti, v ktorej sa konal, rukou mi ukázala smer. Jej gesto som nepochopil, postavil sa a chytil ju za ruku. Obaja sme boli príliš v rozpakoch, aby sme sa pustili a do zasadačky sme prišli ruka v ruke.
  3. Môj priateľ sa hlásil na pozíciu predavača a tvrdil personalistom, že všetko robí čo najefektívnejšie. V panike ako príklad uviedol, že „vždy beží namiesto chôdze.“ Po pohovore sa z kancelárie rozbehol, aby dokázal, že to myslel vážne.
  4. Bol to druhý pohovor za dva dni. Keď som kráčal do miestnosti, z nohavíc môjho obleku mi vypadli včerajšie spodky. Priznávam, že tú prácu som nedostal.
  5. Šla som po schodoch a na medziposchodí ma očakávala manažérka. Myslela som si, že ukazuje na dvere pred sebou, tak som k nim prešla, otvorila ich a vošla dovnútra. Bola to odkladacia skriňa na hygienické potreby. Ona tam iba stála a pozerala sa.
  6. Zavolal som do práce, že som chorý, aby som mohol ísť na pohovor. Na mieste som zistil, že môj súčasný šéf urobil to isté a sedí v čakárni. Ani jeden z nás tú pozíciu nezískal.
  7. Personalista počas pohovoru začal maľovať okuliare a fúziky na fotografiu, ktorú mám v životopise.

Stala sa vám niekedy podobná situácia? Napíšte nám do komentárov.

Viac o téme: Práca Pohovor Humor Trapas
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Zdroj: inc.com; Foto: pixabay
 
Staršie správy
Staršie správy