12 znamení, že sa vám darí lepšie, než si myslíte

Niekedy sa v živote tak sústredíme na to, čo sme nedosiahli, že stratíme zo zreteľa to, čo máme. Je ľahké zabudnúť na všetok pokrok, ktorý sme dosiahli, a nechať sa odradiť všetkými vecami v našom živote, ktoré sa kazia alebo „chýbajú“. Ale možno je na čase začať byť hrdý na váš pokrok. Možno je na čase, aby ste si uvedomili všetky úspechy, ktoré ste dosiahli, a skutočný význam týchto úspechov. Tu je 12 známok toho, že sa vám vedie lepšie, než si myslíte.

  1. Nie ste sami
    Sú ľudia, ktorí sú na svete sami. Pokiaľ medzi nich nepatríte, máte rodinu, priateľov, alebo podporujúcich kolegov, môžete si gratulovať.
  2. Viete, čo nechcete
    Obrovskú časť života trávime hľadaním toho, čo naozaj chceme. Životný partner, vďaka ktorému bude náš život zmysluplnejší. Kariéra, vďaka ktorej budeme naplnený. Pozeráme sa na ľudí okolo nás a premýšľame, prečo sme doteraz nedosiahli všetko, čo majú oni. Ale v skutočnosti nemusíme zakladať svoj život na rozvrhu iných ľudí. Je v poriadku, keď si urobíte čas a prídete na to, čo nechcete. Je v poriadku zúžiť výber.
  3. Viete, čo chcete
    Akonáhle máte jasno v tom, čo chcete, ste na najlepšej ceste to získať. Pokiaľ totiž viete, čo chcete, máte oproti väčšine ostatných veľkú výhodu. Väčšina ľudí životom len tak bezcieľne prepláva, a čuduje sa, že nedosahuje jasné dobré výsledky. Ale ako môžete niečo dosiahnuť, keď vlastne neviete, čo to má byť?
  4. Preberáte zodpovednosť za svoj život
    Všetci sme v živote zažili nejakú formu bolesti. Možno sme utrpeli zlomeninu srdca, smrť milovaného človeka, finančné problémy alebo problémy s našimi rodinami a priateľmi.
    Tieto hrozné zážitky nemôžeme vymazať, ale môžeme sa rozhodnúť, že od nich budeme postupovať dopredu. Ak ste si uvedomili, že vaša budúcnosť je vo vašich rukách, preberáte zodpovednosť za svoj život a za to, čo sa vám stane. Chápete, že minulosť nemôžete zmeniť, ale môžete zmeniť to, čo sa odteraz stane.
  5. Ste poučiteľný
    Pokiaľ si z každého neúspechu môžete a dokážete niečo vziať, úspech na seba nenechá dlho čakať. Veľa ľudí opakuje tie isté vzorce (chyby) znova a znova. Môže ísť o výber partnera, nadmerné výdavky, zlé jedlo… Všeobecne máme tendenciu svoje naučené správanie opakovať. Ale môžeme sa rozhodnúť to vedome zmeniť, rozhodnúť sa konať inak, než naposledy. A už len tým máme z časti vyhrané.
  6. Máte svoj priestor
    Pokiaľ máte suché, teplé miesto na spanie, máte sa skvele. Veľa ľudí pre seba také miesto nemá, takže pokiaľ máte toto splnené, a nemusíte o tom každý deň premýšľať, máte sa lepšie, než si priznávate.
  7. Máte pravidelný príjem
    Či už máte príjem zo zamestnania, podnikania, alebo investícií, gratulujeme. A aj keď napríklad chcete aktuálne svoj príjem navýšiť, ste na dobrej ceste.
  8. Viete, že život je o rovnováhe.
    Niekedy nie je jednoduché nájsť rovnováhu medzi pracovným a súkromným životom, ale viete, kde sú vaše priority. Robíte, čo môžete, aby ste trávili čas so svojou rodinou a priateľmi. Robíte, čo môžete pre seba a pre svoju kariéru, a robíte, čo môžete, aby ste sa o seba starali fyzicky, emocionálne aj psychicky.
  9. Máte príjmy
    Či už máte príjem zo zamestnania, podnikania, alebo investícií, gratulujeme. A aj keď napríklad chcete aktuálne svoj príjem navýšiť, ste na dobrej ceste.
  10. Robíte pokroky v rôznych oblastiach
    Možno nebudete najlepší v konkrétnej zručnosti, ale snažíte sa, ako najlepšie viete. Urobili ste pokroky a to je dôležité. Nestrácajte čas porovnávaním sa s ostatnými - ste svojim jedinečným človekom so svojimi jedinečnými schopnosťami a talentom.
  11. Ste pozitívne naladený
    Keď ste optimistický, existuje nádej. Keď ste optimistický, budete ľahšie robiť potrebné kroky. A naopak, ak ste pesimista, a máte nízke očakávania, ľahko sa zaseknete a stratíte smer, pretože možno budete mať pocit, že ďalšia snaha je len strata času.
  12. Ste zdravý
    K tomu snáď netreba nič dodávať.

Niektoré z uvedených bodov sa môžu zdať jasné alebo triviálne, ale je dobré si ich uvedomovať a vážiť. Pretože priatelia, teplá posteľ alebo dobré zdravie, to naozaj nie je samozrejmosťou.

 

 

Viac o téme: Peniaze Inšpirácia Práca Úspech Ciele Motivácia
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, digital-revolution

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy