Klamstvá a výhovorky, ktoré si hovoríme všetci: Skoncujte s nimi a začne sa vám dariť

Bratislava - Nikto nemá rád klamárov. Keď nám ľudia klamú, veľmi nás to bolí. Prirodzene sa cítime zradení a urazení. Pravdou však je, že sa každý deň klameme, čím sa obmedzujeme v tom, aby sme žili život, aký si zaslúžime. Nakoniec tak bránime svojmu vlastnému úspechu.

Som obeťou svojej minulosti

Nie ste obeťou svojej minulosti, ale ste obeťou svojej prítomnosti - kvôli svojej minulosti. Samozrejme, definujú vás aj udalosti, ktorými ste si prešli. Ale nepretržitá analýza toho, čo už je za vami môže viesť k ďalším chybám. Vaša minulosť vás bude prenasledovať aj naďalej, ak ju necháte. Pamätajte: žitie v minulosti vás okráda o prítomnosť.

Som na to príliš starý

Nikdy nie ste príliš starý.

  • Leonardo Da Vinci mal 51 rokov, keď namaľoval Monu Lisu.
  • Plukovník Sanders otvoril svoju prvú reštauráciu KFC vo veku 61 rokov.

Vždy sa nájdu ľudia, ktorí dosiahnu významné úspechy práve vtedy, keď sú všetky okolnosti zdanlivo proti nim. Ak o sebe pochybujete a myslíte si, že váš čas už uplynul, môžete stratiť sebavedomie a schopnosť realizovať svoj potenciál. Pamätajte: nikdy nie ste príliš starý alebo mladý na to, aby ste naplnili svoje poslanie.

Peniaze ma nemajú v láske

Nenechajte sa od začiatku odsúdiť k neúspechu. Peniaze by nemali byť vaším primárnym cieľom. Zabudnúť na ne úplne však tiež nie je možné. Zaslúžite si všetko, o čom snívate. Začnite v malom – potom začnite snívať o niečom väčšom a lepšom.

Až budem mať..., budem šťastný

Keď dosiahnete svoj cieľ, šťastie nepríde. Váš pocit radosti a uspokojenia bude dočasný a pominuteľný. Pokúste sa cítiť šťastie bez toho, aby ste si dávali zbytočné ultimáta.

Môžem to urobiť neskôr

Toto je pravdepodobne najobľúbenejšia lož, ktorú si hovoríme. Problém je v tom, že nikdy nevieme, koľko času vlastne máme. Možno sa jedného dňa zobudíte a zistíte, že už nemáte čas na veci, ktoré ste vždy chceli robiť. Nikto nevie, čo prinesie budúcnosť. Ak budete čakať na perfektný okamih, v ktorom bude všetko bezpečné a zaistené, nemusí nikdy doraziť.

Nikto mi nerozumie

To si myslí väčšina ľudí na svete, takže nie ste sami. Prestaňte si myslieť, že vám nikto nerozumie len preto, že s vami niektorí ľudia nesúhlasia. Byť iný je v poriadku a niekedy tým, že počúvate osobu s iným názorom, môžete lepšie porozumieť sami sebe.

Viac o téme: Práca Kariéra Úspech Klamstvo Lož Motivácia Inšpirácia
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: bestlifeonline Foto: Getty

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy