10 rád od milionárov: Chyby, ktoré úspešní ľudia nerobia

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Týchto 10 významných podnikateľov a generálnych riaditeľov tvrdí, že existuje 10 zásadných chýb, ktorým sa treba za každú cenu vyhýbať. Medzi bežné chyby patrí snaha sústrediť sa na priveľa vecí naraz, nevyužívanie šancí a neochota vystúpiť z komfortnej zóny. Poučenie sa z chýb druhých može mať veľký vplyv na dosiahnutie vášho vlastného úspechu.

 

 

 

Nedochvílnosť

Nedochvílnosť je jedna z vecí, na ktorej väčšina ľudí zlyháva. Je to veľmi častá chyba. Chodenie na čas si vyžaduje prípravu a vytrvalosť, ale zároveň vytvára disciplínu. Nikdy sa vám nepodarí zlepšiť vašu pracovnú morálku ak budete nečinný. Ak nepodniknete žiadne kroky, nebudete napredovať a v horších prípadoch budete cúvať.

  • Grant Cardone, zakladatel Cardone Capital

Lenivosť

Je lákavé byť lenivý. Ale ak chcete dosiahnuť vynikajúce výsledky, musíte makať. Vychovávali ma rodičia, ktorí mi povedali, že môžem robiť čokoľvek, čo chcem, a byť kýmkoľvek, pokiaľ na tom budem tvrdo pracovať. Pravdepodobne pracujem až príliš tvrdo - ale presne to je potrebné.

  • Michael Ovitz, bývalý prezident spoločnosti Walt Disney

Negatívny postoj

Keď najímam niekoho pre svoju firmu hľadám jednu vec: pozitívny prístup. Kedysi som si myslela, že sa mi podarí zmeniť ľudí ktorý majú zlý temperament. Stačí jeden negatívne ladený človek, aby zničil tím v ktorom je 10 šťastných ľudí.  Ale nič nezastaví človeka, ktorý hovorí: „My to dokážeme.“ Aj v ťažkých časoch musíte byť schopní odraziť sa a udržať si pozitívny prístup.

  • Barbara Corcoran, zakladateľka The Corcoran Group

Nerozhodnosť

Ak uplatníte pravidlo 40/70, budete úspešný v čom len chcete. Pred rokmi som sa naučil cenný princíp: Na správne rozhodnutie potrebujete iba 40% až 70% informácií. Ak potrebujete stopercentnú istotu, prídete o príležitosť. Ako teda spravíte to najlepšie rozhodnutie? Dôverujte intuícii a potiahnite spúšť. Efektívne vodcovstvo je zmes vedomostí a skúseností. Vaša schopnosť robiť rozhodnutia bez prebytočných informácií môže byť vašou najsilnejšiu stránkou.

  • Shaun Rawls, výkonný riaditeľ Rawls Consulting

Neusmievate sa

Sila úsmevu je podceňovaná. Teplý, nefalšovaný úsmev okamžite vytvára dôveru, ktorá je základným kameňom každej obchodnej transakcie. Nielenže dodáva vášmu výrazu pozitívnu energiu, ale tiež vás robí prístupnými. Ľudia chcú obchodovať s ľuďmi, ktorých majú radi, a sú im sympatický. Nepretvarujte sa, čím viac ste autentický, tým lepšie pôsobíte.

Štúdie tiež ukázali, že úsmev z vás spraví šťastnejších, zdravších a kreatívnejších jedincov. Čo je na tom najlepšie? Je to zadarmo.

  • Holly Parker, úspešná realitná maklérka

Zameriavate sa na priveľa vecí naraz

Vyberte si jednu vec, o ktorá vás zaujíma, a robte ju lepšie ako všetci ostatní. Príliš vela ludí ma 1000 skcelých nápadov a žiadne z nich nikdy nezrealizuje. Namiesto toho, sa starajú do cudzích záležitostí. Ak nie ste právnik, nepredstierajte že ním ste. Zostaňte vo svojom pruhu a spoľahnite sa na skúsených profesionálov. Raz som dal výpoveď, pretože majiteľ sa viac zaujímal o jeho ďalší nápad ako o jeho existujúcu firmu. Zatiaľ čo sníval o budúcnosti, zanedbával svoju spoločnosť.

  • James Daily, právnik spoločnosti Daily Law Group

Nepoužívate kalendár

Ako podnikateľ sa snažím splniť jedno pravidlo: naplánovať a usporiadať každú jednu vec, ku ktorej sa zaväzujem. Znie to ako úplný základ, ale väčšina ľudí to nedokáže.

Ak sa naučíte určovať si úlohy a plánovať si ich do kalendára, nikdy nebudete mať problém spomenúť si na všetko čo máte v daný deň spraviť.

  • Denis Najjar, spoluzakladateľ AccountingDeparment.com

Slepé nasledovanie

Ak existuje veľa potenciálnych riešení problému, je ľahké vybrať riešenie, ktoré zapracovalo pre niekoho iného. Ale tu je pravda: Nezáleží na tom, či to fungovalo pre niekoho iného. Záleží na tom, či to bude fungovať pre vás.

Najlepší vodcovia slepo nenapodobňujú úspešných ľudí. Vedia, že ak budú chodiť v čiernom roláku nepremenia sa na Steva Jobsa. Namiesto toho sa učia, a prispôsobujú sa okolnostiam.

  • Luke Freiler, výkonný riaditeľ Centercode

Snaha všetko kontrolovať

Ak chcete dosiahnuť svoje ciele, zbavte sa presvedčenia, že všetko je pod vašou kontrolou.

Niekedy je potrebné akceptovať realitu, byť rozhodný a venovať svoj čas tam, kde môžete niečo skutočne zmeniť. To je kľúč k dosiahnutiu úspechu vo vašom pracovnom aj osobnom živote.

  • Alon Rajic, výkonný riaditeľ Review Home Warranties

Strach z neznámeho

Vystúpte zo svojej komfortnej zóny a nebojte sa bojovať. Napríklad požiadajte o pozíciu, ktorú skutočne chcete, aj keď si vyžaduje desaťročia skúseností a zdanlivo nedosiahnuteľnú kvalifikáciu. Možno prácu získate, a zistíte že je toho na vás priveľa. To neznamená že sa to nedokážete naučiť. Za šesť mesiacov môžete neuveriteľne narásť. Aj keby ste túto prácu nezískali, stále ste sa posunuli vpred. Ste teda lepší ako všetci ostatní ľudia ktorí ostali doma, pretože sa báli zlyhať.

  • James Sixsmith, zakladateľ Trade Context
Viac o téme: Peniaze Tipy Milióny Podnikanie Chyby Motivácia Bohatstvo
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: millionaireadvice Foto:Getty

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy