6 vlastností, ktoré sú typické pre úspešných ľudí: Máte ich aj vy?

Zdroj: thinkstockphotos.com

V čom sú iní, tí úspešní ľudia, ktorí to zvládli? Tú ťažšiu časť už majú za sebou a zdá sa, že všetko im ide od ruky a všetko čoho sa dotknú sa premení na zlato. Ale vieme, že je to viac ako iba šťastie. Našli sme šesť konzistentných čŕt fenomenálne úspešných ľudí a vieme, že ak sa budete snažiť im v tomto smere priblížiť, môžete sa tiež stať úspešným v čomkoľvek si zaumienite.

 

 

 

  1. Sú vášniví
    Táto vlastnosť je očividná. Je to základom každého správneho vodcu. Tí, ktorí uspejú, hlboko milujú to, čo robia. Pozrite sa na takmer každého atléta, ktorý je nadšený tým, čo robí, a takmer vždy to robí pre lásku k hre. Ľudia ako Tiger Woods v mladom veku vedeli, čo majú radi, a na tom si založili svoju kariéru. Ak neviete, či ste vďaka niečomu skutočne nadšení, opýtajte sa sami seba, či by ste to robili aj zadarmo. Ak ste odpovedali áno, našli ste svoju vášeň.
  2. Sú odolní
    Byť odolným znamená čeliť výzvam, učiť sa z nich a prebojovať sa k úspechu. Niektorí z najúspešnejších ľudí na svete čelili neskutočným prekážkam aj tak sa dokázali predrať na vrchol. J.K. Rowlingovú odmietlo 12 rôznych vydavateľstiev pred vydaním prvého dielu príbehu Harryho Pottera. Úspešní ľudia vidia každé zlyhanie ako príležitosť naučiť sa niečo nové.
  3. Neostávajú v komfortnej zóne
    Fenomenálne úspešní ľudia vedia, že nemôžu len tak sedieť na svojich na zadku, a dúfať, že myšlienky v ich hlavách sa jedného dňa premenia na skutočnosť. Musia ísť do sveta a začať svoje nápady realizovať. Ide o to, aby ste sa dostali z vašej komfortnej zóny, stanovili si výzvy, termíny a ciele, aby ste sa tlačili ďalej, aby ste sa viac usilovali, lepšie pracovali a nakoniec uspeli.
  4. Neustále tvoria
    Podnikatelia ako Tim Ferris sú úspešní, pretože neustále vytvárajú. Namiesto toho, aby projekt úspešne ukončili a skončili tým svoju kariéru, úspešní ľudia pokračujú v štúdiu a realizácii nových nápadov. Snažte sa čo najviac tvoriť, zapisujte si svoje nápady a tie najlepšie uskutočnite.
  5. Sú sústredení
    Sústredenosť je obrovská črta úspešných ľudí. Dokážu hodiny sedieť a pracovať s jediným cieľom na mysli. Vedia sa zamerať na jednu vec, o ktorej vedia, že je skutočne dôležitá. Stačí sa pozrieť na niekoho, ako Walt Disney. Zameral sa na kvalitu a inováciu. Pre neho to nebolo o zarábaní peňazí, ale príbehoch, ktoré robia radosť deťom. Zameral sa na kvalitu k čomu to viedlo? Disney je dnes jedna z najväčších spoločností, ktorú poznajú na celom svete.
  6. Stále sa učia a zlepšujú
    Súčasný prezident Pixar Animation Studios vo svojej knihe Creativity, Inc. napísal, že najlepší spôsob ako sa vyrovnať s výzvou je vzdelať sa. Úspešní ľudia si o sebe nemyslia, že vedia všetko. Neustále sa učia a zlepšujú seba a svoje remeslo. Niektorí z najúspešnejších ľudí si vyberajú nové koníčky počas celého života a kariéry, aby si udržali mozog aktívny a kreatívny.
Viac o téme: Inšpirácia Ľudia Výhra Úspech Ciele Motivácia Vlastnosti
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, unboundedwisdom

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy