VIDEO: Ideálna kancelária, v ktorej dokážete prežiť takmer 24 hodín

Kancelária dizajnérskeho štúdia Heldergroen v Amsterdame.Kancelária dizajnérskeho štúdia Heldergroen v Amsterdame. Zdroj: int.

Práca, cvičenie, opäť práca, obed, práca a zábava. Takto v rýchlosti by sa dal opísať deň strávený v kancelárii dizajnérskeho štúdia v Amsterdame.

Rovnováhu medzi prácou a súkromím môžu nájsť zamestnanci dizajnérskeho štúdia Heldergroen priamo v práci. Nehrozia im žiadne nadčasy, pretože ich pracovné stoly zmiznú o šiestej hodine popoludní a ich pracovisko sa premení na diskotékovú miestnosť alebo štúdio jogy. Ak by sa pracovné stoly premenili na postele, zamestnanci by tam mohli tráviť dvadsaťštyri hodín denne.

Multifunkčná miestnosť mladých dizajnérov v Holandsku sa ráno jedným tlačidlom premení na pracovisko. Ich pracovné stoly, ktoré sú prichytené oceľovými lanami o strop sa vysunú na pôvodné miesto a pracovný deň môže začať. Po niekoľkých hodinách práce sa stoly opäť zasunú k stropu a v kancelárii vznikne priestor na cvičenie. Zamestnanci takýmto spôsobom môžu načerpať novú inšpiráciu do ďalšej práce. Po krátkom strečingovom cvičení sa opäť vrhnú do práce. 

V čase obeda sa zamestnanci nemusia príliš vzdialiť od pracoviska. Pracovné stoly z miestnosti opäť zmiznú a zamestnanci sa stretnú pri obede za veľkým stolom. Stačí, keď každý z nich pripraví doma jednu prílohu a všetci majú na výber z množstva zaujímavých jedál. Ak sa im nechce variť, objednajú si obed priamo do kancelárie.

Po obede je opäť čas na vykonávanie pracovných činností, brainstormingov a stretnutí. O šiestej hodine však všetkým zamestnancom dizajnérskeho štúdia pracovná doba končí. Presne v tomto čase sa priestor vyprázdni a v prípade, že si niekto zo zamestnancov nechá na stole zvyšok jedla, uvidí ho až na druhý deň. Večer sa kancelária zmení na nepoznanie. Premení sa na tanečný parket alebo priestor na cvičenie jogy.

„Hlavnou myšlienkou, ktorú do projektu architekti vložili, je uľahčiť zamestnancom prácu a dať im pocit, že aj v kancelárii si môžu nájsť čas na odpočinok a aktivity, ktoré ich inšpirujú,“ hovorí kreatívny riaditeľ Sander Veenedaal z architektonického štúdia Heldergroen.

Viac o téme: Priestor Video Kancelária Holandsko Cvičenie Diskotéka Obed Amsterdam Kreatívny priestor
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ami, Video: YouTube.com, Foto: int., Zdroj: Adweek.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy