VIDEO: Úspech vedie k arogancii a arogancia k neúspechu

Tím Dicka Kvetňanského vyrobil superrýchly automobil. Boli drzí a dotiahli to do konca.Tím Dicka Kvetňanského vyrobil superrýchly automobil. Boli drzí a dotiahli to do konca. Zdroj: photl.com

Buďte drzí, ale nie arogantní. V živote sa vám potom začne dariť a začnú sa čiastkovo plniť vaše sny. Svoje o tom vie aj Dick Kvetňanský, ktorý sa pustil do výroby rýchlych superšportových áut a jeho konkurenciou boli veľkí automobiloví výrobcovia. V rámci seriálu Rozbehni sa! vám prinášame rady, ako sa nebáť okolia a veriť sám sebe pri podnikaní.

Dick Kvetňanský vytvoril víziu automobilu Attack. Keď všetkým povedal, že pracuje na projekte a plánuje vytvoriť rýchlejšie auto ako Ferrari, BMW alebo Lamborghini, všetci sa mu smiali. V tomto momente bolo dôležité veriť sám sebe a svojej vlastnej predstave.

„Pokiaľ sa vám začnú plniť čiastkové sny, keď sa vám začne skladať vaša vízia, verte sám sebe a svoje okolie neprestávajte otravovať vašimi víziami,“ hovorí výrobca automobilov R4 Dick Kvetňanský.

Keď sa vám začne dariť choďte za svojou víziou. „Vytvorte si vlastný sen – vlastný vlak,“ hovorí Dick, ktorý začal na benzínovej pumpe, kde stretol človeka so vzácnym vozidlom Ferrari Testarosa. Bola to však replika, ktorú vyrobili v Amerike. Dick sa nakoniec zamestnal na tri mesiace vo firme, kde ho vyrobili a vyrábali repliky áut do hollywoodskych filmov. Potom pricestoval naspäť na Slovensko a dal dokopy viacero ľudí, ktorí začali vyrábať a dodávať repliky a skladačky áut do Ameriky.

Už tu nastal prvý veľký úspech. „Úspech vedie k arogancii a arogancia vedie k neúspechu,“ znie motto Dicka Kveťňanského, ktorému sa toto pravidlo potvrdilo niekoľkokrát v živote. Byť drzý však neznamená byť arogantný.

 „Byť drzý znamená veriť sám sebe a začať otravovať víziami okolie. Pokiaľ máte víziu a začne sa vám dariť, choďte za ňou,“ hovorí Dick Kvetňanský.  

Návod na splnenie vlastného sna je jednoduchý. Dick Kvetňanský ho prirovnáva k vytvoreniu si vlastného vlaku. Vlak je váš rýchlik, v ktorom sa veziete a presviedčate okolie, že je úspešný. Otázka je, či je naozaj úspešný. Pokiaľ však veríte, že úspešný je, tak ľudia sa začnú chovať zvláštnym spôsobom. Začnú vám veriť a budú si chcieť dokúpiť lístok  na váš vlak. Vy si iba určite cenu lístka na vlak.

„Ja som si vytvoril víziu automobilu Attack.  So svojim tímom sme dotvorili pekný dizajn a inštalovali použité motory. Ľudia už totižto nechceli poskladané autá. Potom sa až začal formulovať úspech,“ hovorí Dick. „Boli sme tím a boli sme drzí.“

„Veľmi dôležité je uvedomiť si na začiatku, že úspech, je tímová práca,“ hovorí Dick.  A svojmu tímu musíte veriť.„Ja som to vyhral, pretože som to dotiahol do konca. To je tá arogancia, ktorá vedie k úspechu,“ povedal Kvetňanský.

Rady Dicka Kvetňanského:

„Nikdy sa nevyjadrujte v jednotnom čísle, ale v prvej osobe množného čísla.“

“Prezentujte prácu všetkých členov tímu.“

„Aj ja som si položil otázku, môžem vymyslieť niečo lepšie ako členovia tímu Ferrari? Áno, znie odpoveď.“

„Keď prinesiete niečo nové a nebude to fungovať desaťkrát, potknete sa a idete ďalej, začnete jedenástykrát a dvadsiatykrát to dokážete. Otázkou je, či to chcete a či to považujete za svoj úspech.“

„Na úspechu pracujte.“

Dick Kvetňanský
Je konštruktér a výrobca automobilov R4 a prezident racingovej akadémie Race4Slovakia. V roku 1991 založil spoločnosť K-1 Styling&Tuning, ktorá sa orientovala na výrobu replík športových áut. V roku 1997 začal spolu s dizajnérom Jurajom Mitrom pracovať na návrhu vlastného originálneho dizajnu športového roadsteru. Zlom priniesol rok 2000 a značka Attack. Neskôr začal predávať skladačky do USA. V roku 2004 už začal predávať kompletný novovzniknutý automobil K1 Attack. Neskôr do skupiny pribudol aj model K-1 Attack Roadster orientovaný viac na stranu racingu. Model z roku 2010 R4, vyrobený z ultraľahkých karbónových vlákien, nadväzuje na svojho úspešného predchodcu K-1 Attack.

Pozrite si video z prednášky Dicka Kvetňanského v rámci projektu Rozbehni sa!TV.

Dick Kvetňanský - Buďte drzí! // prednáška from Rozbehni sa! on Vimeo.

Viac o téme: Video Sa Auto Automobil Dick Rozbehni Kvetnansky
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: red.

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy