V práci dávam výpoveď. Mám opäť nárok na dávku v nezamestnanosti?

Aby vám bola priznaná a vyplácaná dávka v nezamestnanosti je potrebné byť zamestnaný a platiť poistné v rozsahu 730 dní.Aby vám bola priznaná a vyplácaná dávka v nezamestnanosti je potrebné byť zamestnaný a platiť poistné v rozsahu 730 dní. Zdroj: thinkstock.com

Koncom minulého roka som ukončila dohodou pracovný pomer, ktorý bol na dobu neurčitú a trval viac než 4 roky. Od prvého do trinásteho januára som bola vedená na úrade práce a poberala dávku v nezamestnanosti. Od 13. januára som nastúpila do zamestnania na dobu určitú – 1 rok. Táto práca mi však nevyhovuje a chcela by som dať výpoveď kvôli psychickému vyčerpaniu v práci a veľkému stresu. Mám nárok opäť poberať dávku v nezamestnanosti a aký paragraf môžem udať vo výpovedi?

 

Poradňa:   Priznávanie a vyplácanie dávok v nezamestnanosti má na starosti Sociálna poisťovňa. Na vznik nároku na dávku v nezamestnanosti je potrebné v období troch rokov pred zaradením do evidencie uchádzačov o zamestnanie získať dobu poistenia v nezamestnanosti, to znamená byť zamestnaný a platiť poistné v rozsahu 730 dní.

„V prípade, ak zamestnankyňa bola poistená v nezamestnanosti z dôvodu trvania pracovného pomeru na neurčitý čas v rozsahu dlhšom ako 4 roky a následne je zaradená do evidencie uchádzačov o zamestnanie, nárok na dávku v nezamestnanosti vznikne na obdobie šiestich mesiacov od dátumu zaradenia do tejto evidencie. Tento nárok  nie je nevyhnuté vyčerpať v celom rozsahu v jednom súvislom období,“ vysvetľuje Peter Višváder, hovorca Sociálnej poisťovne.

Ako ďalej Peter Višváder vysvetľuje pokiaľ klientkine vedenie v evidencii uchádzačov o zamestnanie po priznaní šesťmesačného nároku na dávku v nezamestnanosti netrvalo takú dobu, aby mohla vyčerpať celý priznaný nárok na dávku v nezamestnanosti, ale iba napr. 12 dní od 1. januára 2014 do 12. januára 2014 s tým, že od 13. januára 2014 už bola z tejto evidencie vyradená a nastúpila do zamestnania, o priznaný nárok nepríde, ale môže jej byť vyplatený pri nasledujúcom zaradení do evidencie uchádzačov o zamestnanie.

Výplata priznanej dávky v nezamestnanosti sa tak nemusí uskutočniť v nepretržitom období, ale môže byť vykonávaná opakovane za obdobia krátkodobejšieho trvania evidencie na úrade práce. Medzi vyradením z evidencie uchádzačov o zamestnanie a opätovným zaradením do evidencie uchádzačov o zamestnanie však musí byť obdobie kratšie ako dva roky.

„Výška dočerpávanej dávky v nezamestnanosti je určená podľa výšky už priznanej dávky a táto je vždy rovnaká ako bola výška prvotného nároku,“ hovorí Višváder.

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk.

Viac o téme: Nezamestnaní Sociálna poisťovňa Nezamestnaná Dávka v nezamestnanosti Opätovný nárok Opätovný nárok na dávku v nezamestnanosti
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ami, Zdroj: Sociálna poisťovňa, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy