Dohodu je možné uzatvoriť maximálne na rok

Dohodu o pracovnej činnosti je možné uzavrieť na práce v rozsahu najviac 10 hodín týždenne.Dohodu o pracovnej činnosti je možné uzavrieť na práce v rozsahu najviac 10 hodín týždenne. Zdroj: thinkstock.com

Ak je dohodár zamestnaný na dohodu o pracovnej činnosti na dobu neurčitú, dokedy môže takto pracovať? Existuje nejaké obmedzenie trvania dohody o pracovnej činnosti?

 

Poradňa: Do 30. júna 2014 bolo možné uzatvárať dohody aj na dobu neurčitú, resp. pri dohodách o vykonaní práce bola doba trvania dohody ohraničená dobou potrebnou na vykonanie dohodnutej práce. Od 1. júla 2014 je však možné uzatvárať dohody len na dobu určitú, t.j. najdlhšie na 12 mesiacov. Ak bola dohoda uzatvorená pred prvým júlom, platí, že takáto dohoda môže najdlhšie trvať do 30.6. 2015. V prípade pokračovania projektu po tomto dátume, môže zamestnávateľ od ďalšieho dňa uzatvoriť ďalšiu dohodu.

Dohodu o pracovnej činnosti je možné uzavrieť na práce v rozsahu najviac 10 hodín týždenne.

Pre zamestnávateľom je tu od júla ďalšia novinka pri dohodároch s nepravidelným príjmom. Od tohto mesiaca budú musieť vyplácať odmeny z dohôd s nepravidelným prímom každý mesiac, namiesto až po skončení pracovného vzťahu. Týka sa to aj dohody, ktorá začne a skončí v jednom mesiaci, ostáva dohodou s nepravidelným príjmom.

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk.

Viac o téme: Dohoda Rok Obmedzenie Dohodári Dohodár Trvanie dohody
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: Poradňa, Text: ami, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy