Tehotná a práca na dobu určitú: Môžem dostať výpoveď?

Ak je pracovný pomer dojednaný na dobu určitú, skončí uplynutím dojednanej doby. Platí to aj v prípade, ak je zamestnankyňa tehotná.Ak je pracovný pomer dojednaný na dobu určitú, skončí uplynutím dojednanej doby. Platí to aj v prípade, ak je zamestnankyňa tehotná. Zdroj: photl.com

Môže zamestnávateľ ukončiť pracovný pomer, ak som tehotná a pracovnú zmluvu mám na dobu určitú (na zastupovanie počas materskej inej kolegyne, ktorá sa má vrátiť do práce).

Poradňa: Ak je pracovný pomer dojednaný na dobu určitú, skončí uplynutím dojednanej doby. Doba určitá nemusí byť označená  iba  konkrétnym dátumom, môže sa jednať aj o iné vymedzenie určitou skutočnosťou alebo udalosťou ako napr. na dobu  čerpania materskej alebo rodičovskej dovolenky zamestnanca X alebo  počas trvania PN zamestnanca Y.

Ak  zamestnankyňa počas trvania  pracovného pomeru na dobu určitú otehotnie alebo sa stane neschopnou práce, jej pracovný pomer sa aj tak skončí uplynutí doby určitej. V takomto prípade totiž dochádza ku skončeniu pracovného pomeru uplynutím dojednanej doby a tehotenstvo nie je ochrannou dobou.

Tehotenstvo, materská dovolenka alebo rodičovská dovolenka prípadne stav dočasnej práceneschopnosti predstavujú ochranu pred výpoveďou zo strany zamestnávateľa alebo spôsobujú predĺženie pracovného pomeru, ak bola výpoveď daná ešte pred ich vznikom. Ak bol pracovný pomer dojednaný na dobu určitú, nie je potrebný žiaden úkon na jeho skončenie a bude ukončený automaticky posledným dňom danej doby a k jeho predĺženiu nedôjde ani v dôsledku tehotenstva zamestnankyne.

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk

Viac o téme: Na Zmluva Výpoveď Doba Tehotenstvo Dobu Určitú Určitá
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: Poradňa

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy