Po rodičovskej sa chcem vrátiť do práce. Zamestnávateľ má plný stav

V prípade pracovného pomeru na dobu určitú sa pracovný pomer skončí uplynutím dojednaného času, túto skutočnosť zamestnávateľ nemusí osobitne oznamovať.V prípade pracovného pomeru na dobu určitú sa pracovný pomer skončí uplynutím dojednaného času, túto skutočnosť zamestnávateľ nemusí osobitne oznamovať. Zdroj: photl.com

V roku 2008 som nastúpila do firmy ako predajca. Zmluvu som mala do septembra 2009, ale od júla 2009 som nastúpila na PN nakoľko som mala rizikové tehotenstvo. Momentálne už nie som na rodičovskej dovolenke, ale na PN-ke. Rada by som opäť nastúpila do zamestnania, ale zamestnávateľ sa stále vyhovára, že momentálne má plný stav. Nedostala som žiadnu výpoveď, ani dodatok k zmluve a tak isto som nevyčerpala dovolenku. Chcela by som sa informovať ako ďalej postupovať, kedže mi neposlali výpoveď. Som zamestnaná na dobu neurčitú, alebo ak bude zamestnávateľ vymýšľať, že má plný stav, mám nárok na odstupné a preplatenie dovolenky?

Poradňa: Podľa právneho stavu platného v roku 2008 rovnako ako aj v súčasnosti, ak bol pracovný pomer uzatvorený na dobu určitú, skončí sa  uplynutím tejto doby. Ak zamestnanec pokračuje po uplynutí dohodnutej doby s vedomím zamestnávateľa ďalej vo výkone práce, platí, že sa tento pracovný pomer zmenil na pracovný pomer uzatvorený na neurčitý čas, ak sa zamestnávateľ nedohodne so zamestnancom inak.

Vzhľadom na skutočnosť, že ešte pred skončením pracovného pomeru uplynutím času nastúpila zamestnankyňa na materskú dovolenku, predtým bola práceneschopná a po skončení rodičovskej dovolenky je opäť práceneschopná, nemožno z aktuálneho stavu predpokladať, že pokračuje ďalej vo výkone práce s vedomím zamestnávateľa, teda nedošlo k predĺženiu pracovného pomeru na dobu neurčitú.

V prípade pracovného pomeru na dobu určitú sa pracovný pomer skončí  uplynutím dojednaného času, túto skutočnosť zamestnávateľ nemusí osobitne oznamovať; upozorňujeme, že sa nejedná o výpoveď a zamestnanec nemá nárok na odstupné.  Ak si zamestnakyňa nemohla vyčerpať dovoleku pri skončení pracovného pomeru má nárok na preplatenie dovolenky.

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk>

Viac o téme: Dovolenka Práca Vrátenie Práce Doba Do Rodičovská Určitá
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: Poradňa

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy