Odstupné v prípade skončenia pracovného pomeru dohodou

poradňaporadňa

Podpísala som zamestnávateľovi dohodu o skončení PP v ktorej bol uvedený dôvod skončenie §60, ale ďalej mi bolo ponúknuté odstupné vo výške 2 mesiacov.Myslela som si, že to je pre mňa celkom výhodná dohoda, kde mi bolo ponúknuté odstupné podpísala. Lenže teraz, keď si to dávam pekne spätne dohromady, tak som asi urobila hroznú hlúposť, pretože jednak som tam nechala jedno vyhotovenie dohody a na to odstupné nebudem mať vôbec nárok, aj keď je to tam napísané. Ako je to s tým vyplatením odstupného v prípade §60.

Poradňa: O nároku na vyplatenie odstupného sme písali v našej poradni opakovane, napr. v príspevku Vznik nároku na odstupné a dohoda o skončeční pracovného pomeru.
Zamestnanec má zákonný nárok na odstupné len v prípadoch vymedzených v ustanoveniach § 76 Zákonníka práce. Zákon nevylučuje, aby sa zamestnávateľ a zamestnanec dohodli na vyplatení odstupného aj v prípade, ak nie je daný zákonný nárok zamestnanca, ale v prípade neexistencie písomného dokumentu je ťažké dokazovanie takejto dohody a uplatnenie nároku.
10.5.2010

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk
Viac o téme: Kariera2010 Pravna poradna
  • Autor: © Zoznam
 
Staršie správy
Staršie správy