Môže zamestnanec stiahnuť svoju výpoveď?

Výpoveď, ktorá bola doručená zamestnávateľovi, možno odvolať len s jeho súhlasom.Výpoveď, ktorá bola doručená zamestnávateľovi, možno odvolať len s jeho súhlasom. Zdroj: thinkstock.com

Výpoveď, ktorá bola doručená zamestnávateľovi, možno odvolať len s jeho súhlasom. Zamestnávateľ nie je povinný s odvolaním výpovede súhlasiť a ani nie je povinný sa k nemu vyjadriť.

 

Čitateľská otázka: Zamestnanec dal zamestnávateľovi výpoveď. Plynie mu 2- mesačná výpovedná lehota. Môže zamestnanec túto výpoveď stiahnuť? Je povinný zamestnávateľ rešpektovať stiahnutie výpovede?

Poradňa: Výpoveď, ktorá bola doručená zamestnávateľovi, možno odvolať len s jeho súhlasom. Odvolanie výpovede, ako aj súhlas s jej odvolaním treba urobiť písomne. Ak sa zamestnanec a zamestnávateľ dohodnú , t.j, ak zamestnanec odvolá výpoveď ústne a zamestnávateľ s týmto ústnym odvolaním tiež len ústne súhlasí, ich vzájomné dojednanie je platné. Z dôvodu zachovania právnej istoty oboch strán však doporučujeme písomnú formu.

Zamestnávateľ nie je povinný s odvolaním výpovede súhlasiť a ani nie je povinný sa k nemu vyjadriť, v takom prípade je výpoveď je naďalej účinná a pracovný pomer sa skončí uplynutím výpovednej doby.

Ak došlo k účinnému odvolaniu výpovede, t.j. ak  zamestnávateľ súhlasil, pracovný pomer bude naďalej pokračovať za nezmenených podmienok. Vzor odvolania výpovede vám prinášame v sekcii vzory.

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk.

Viac o téme: Odvolanie Zamestnanec Zmluva Výpoveď Pracovná zmluva Odvolanie výpovede
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: Poradňa, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy