Môže ma zamestnávateľ vyhodiť a na moje miesto prijať absolventku na prax?

Zamestnávateľ môže dať zamestnankyni výpoveď iba z výpovedných dôvodov, ktoré sú uvedené v § 63 ods. 1 Zákonníka práce. Zamestnávateľ môže dať zamestnankyni výpoveď iba z výpovedných dôvodov, ktoré sú uvedené v § 63 ods. 1 Zákonníka práce. Zdroj: thinkstock.com

Môže mi dať zamestnávateľ výpoveď, ak na moje miesto prijal absolventku VŠ na absolventskú prax? V zmluve s Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny sa zaviazal z dôvodu prijatia absolventky na prax neznížiť počet zamestnancov. Myslím si, že porušil zmluvu, pretože po 4 mesiacoch, ako som ju zaučila, som dostala výpoveď.

 

Poradňa: Zamestnávateľ môže dať zamestnankyni výpoveď iba z výpovedných dôvodov, ktoré sú uvedené v § 63 ods. 1 Zákonníka práce. Ak s danou výpoveďou zamestnankyňa nesúhlasí pre dôvody, ktoré uviedla v otázke, má právo obrátiť sa na súd so žalobou o určenie neplatnosti skončenia pracovného pomeru, a to najneskôr v lehote dvoch mesiacov odo dňa, keď sa mal pracovný pomer skončiť.

„Ak má záujem preveriť dodržiavanie podmienok, ktoré sa zaviazal plniť zamestnávateľ vo vzťahu k zamestnávaniu absolventky, môže sa obrátiť na príslušný úrad práce, sociálnych vecí a rodiny a žiadať o kontrolu dodržiavania podmienok uzatvorenej zmluvy,“ odporúča Miroslava Skičková, šéfka „Kobry“ na kontrolu nelegálneho zamestnávania z Národného inšpektorátu práce.

Výsledky kontroly môžu byť zároveň dôkazom použiteľným v konaní súdu o určenie neplatnosti skončenia pracovného pomeru výpoveďou.

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk.

Viac o téme: Zamestnanec Výpoveď Absolventská prax Absolventa
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: Poradňa, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy