Skončenie pracovného pomeru

poradnaporadna

Ako máme postupovať, keď chce manžel ukončiť pracovný pomer? U manžela v práci razantne znížili platy (bez predošlého upozornenia) a ešte sa vyhrážajú, že keď zamestnanci odídu, tak ich dajú k súdu a dajú im zaplatiť ušlý zisk. Tak majú iba možnosť 2 mesačnú výpovednú lehotu, ale to prídu o všetky prémie a to je skoro 1/2 platu. Neviete mi poradiť ako je to, keď má manžel zmluvu na dobu určitú? A keď nepodpíše na ďalší polrok, či ho môže zamestnávateľ nejak postihovať?

Poradňa: Ak je dojednaný pracovný pomer na dobu určitú, tento pracovný pomer sa skončí v zmysle ustanovenia § 71 ods. 1 Zákonníka práce uplynutím dojednanej doby. Zamestnávateľ a zamestnanec môžu tento pracovný pomer predĺžiť na základe dohody (dodatku) k pracovnej zmluve, ktorým zmenia trvanie pracovného pomeru, ale zamestnávateľ nemôže zamestnanca sankcionovať za to, že neprijal ponuku na predĺženie pracovného pomeru.

 

Ak chce zamestnanec ukončiť pracovný pomer pred uplynutím dojednanej doby, môže dať výpoveď, pričom pracovný pomer sa skončí uplynutím výpovednej doby. Výpovedná doba začína plynúť od prvého dňa kalendárneho mesiaca nasledujúceho po mesiaci, v ktorom bola výpoveď doručená a skončí sa uplynutím posledného dňa príslušného kalendárneho mesiaca. Výpovedná doba zamestnanca je dva mesiace, ak pracovný pomer zamestnanca u zamestnávateľa ku dňu doručenia výpovede trval najmenej jeden rok. Ak pracovný pomer trval menej ako jeden rok, výpovedná doba je jeden mesiac.

 

Zamestnanec doručuje zamestnávateľovi výpoveď v písomnej forme na pracovisku alebo ako doporučenú zásielku poštou. Povinnosť zamestnanca doručiť písomnosť sa splní, len čo zamestnávateľ písomnosť prevezme alebo len čo ju poštový podnik vrátil zamestnancovi ako nedoručiteľnú, alebo ak doručenie písomnosti bolo zmarené konaním alebo opomenutím zamestnávateľa. Účinky doručenia nastanú aj vtedy, ak zamestnávateľ prijatie písomnosti odmietne. Ak zamestnanec doručuje výpoveď na pracovisku, jedno písomné vyhotovenie doručí zamestnávateľovi ( v podatelni, priamemu nadriadenému) a na druhom vyhotovení si nechá od osoby preberejúcej písomnosť za zamestnávateľa vyznačiť prevzatie.

 

Súčasne upozorňujeme, že zamestnávateľ nemôže jednostranne znížiť mzdu zamestnanca. Mzdové podmienky, pokiaľ nie sú dojednané v kolektívnej zmluve, musia byť uvedené v pracovnej zmluve a zmenu mzdových dojednaní možno vykonať len na základe dohody medzi zamestnancom a zamestnávateľom.

05.03.2012

 

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk

Viac o téme: Skoncenie pracovneho pomeru vypoved dohoda znizenie mzda plat
  • Autor: © Zoznam

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy