Skončenie pracovného pomeru a vystavenie zápočtového listu

poradnaporadna

Pracovný pomer som ukončila, ale keďže som bola na PN, tak niektoré veci som nevrátila. Zamestnávateľ mi odkázal po ekonómke, že ak nevrátim tie veci, tak mi nevydá zápočtový lístok do novej práce. Nevrátila som aj notebook, ktorý som dostala za projekt. Po dohode s ekonómkou som ju poprosila, aby mi pripravila doklad, kde som podpísala hmotnú zodpovednosť za daný notebook a ja ho vrátim a nech mi pripraví aj zápočtový lístok. Po telefonáte či to má, tak tvrdí ,že nie lebo sa maľuje a riaditeľka nevie ,kde má ten doklad a keďže som ho nevrátila, tak mi pozastavila mzdu, kým ho nevrátim. Má na to právo? Môžem ho vrátiť len na základe potvrdenia o vrátení, alebo mám žiadať o daný doklad, kde som to podpísala. Žiadnu zmluvu o prenájme nemám. Ako mám postupovať?

Poradňa: V zmysle ustanovenia § 75 ods. 2 je zamestnávateľ povinný vydať zamestnancovi potvrdenie o zamestnaní, t.j. tzv. zápočtový list a jeho vydanie nemôže podmieňovať vrátením vecí, ktoré zamestnanec prevzal od zamestnávateľa počas trvania pracovného pomeru a ani inými dôvodmi.

 

Ak zamestnávateľ túto povinnosť nesplní dobrovoľne, zamestnanec sa môže obrátiť na inšpektorát práce. Súčasne zamestnávateľ nie je oprávnený nevyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorý mu nevrátil pri skončení pracovného pomeru majetok, ktorý od zamestnávateľa prevzal. Ak zamestnanec nevrátil zamestnávateľovi jeho majetok, zamestnávateľ je oprávnený od zamestnanca požadovať náhradu škody. Dohodu o hmotnej zodpovednosti, tak ako uvádza pisateľka vyššie, je možné uzatvoriť len počas trvania pracovného pomeru a nie po jeho skončení.

 

02.09.2011

 

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk

Viac o téme: Poradna Kariera2011 Hmotna zodpovednost Skoncenie pracovneho pomeru 1.9. Zapoctovy list
  • Autor: © Zoznam

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy