Sviatok pripadá na týždeň. Mám nárok na mzdové zvýhodnenie?

Ak sviatok pripadne na deň, ktorý je podľa rozvrhnutia pracovného času pracovným dňom zamestnanca,  zamestnanec v daný deň vykoná prácu a má okrem mzdy nárok na mzdové zvýhodnenie za prácu vo sviatok v tom mesiaci, v ktorom sviatok odpracoval.Ak sviatok pripadne na deň, ktorý je podľa rozvrhnutia pracovného času pracovným dňom zamestnanca, zamestnanec v daný deň vykoná prácu a má okrem mzdy nárok na mzdové zvýhodnenie za prácu vo sviatok v tom mesiaci, v ktorom sviatok odpracoval. Zdroj: photl.com

Pracujem ako kuchárka v zariadení pre seniorov a som odmeňovaná mesačnou mzdou. V mesiaci december som odrobila dva sviatky, ktoré pripadli na utorok a stredu, mzdové zvýhodnenie za prácu vo sviatok som však nedostala, keďže mi zamestnávateľ zdôvodnil, že tieto sviatky sa mi nepreplácajú, lebo nepripadli na víkend. Nemalo by mzdové zvýhodnenie za prácu vo sviatok pripadnúť zamestnancovi vždy, keď odrobí sviatok?

Poradňa:  Za prácu vo sviatok a v deň nepretržitého odpočinku v týždni  patrí zamestnancovi mzdové zvýhodnenie najmenej 50% jeho priemerného zárobku. V takýchto prípadoch je potrebné vychádzať z rozvrhnutia pracovného času zamestnanca:

Ak sviatok pripadne na deň, ktorý je podľa rozvrhnutia pracovného času pracovným dňom zamestnanca,  zamestnanec v daný deň vykoná prácu a má okrem mzdy nárok na mzdové zvýhodnenie za prácu vo sviatok v tom mesiaci, v ktorom sviatok odpracoval. Ak sa zamestnávateľ so zamestnancom dohodnú na čerpaní náhradného voľna, za hodinu práce vo sviatok patrí zamestnancovi hodina náhradného voľna a na mzdové zvýhodnenie nemá nárok. Za čerpanie náhradného voľna patrí zamestnancovi náhrada mzdy v sume jeho priemerného zárobku.  

Môže dôjsť ešte k situácii, kedy sviatok pripadne na deň, ktorý je podľa rozvrhnutia pracovného času pracovným dňom zamestnanca, ale zamestnanec nepracuje, lebo tento deň pripadol na sviatok. V takomto prípade zamestnancovi,  ktorý nepracoval preto, že sviatok pripadol na jeho obvyklý pracovný deň, patrí náhrada mzdy v sume jeho priemerného zárobku, ak mu mzda ušla pre sviatok. U zamestnanca, ktorý je odmeňovaný mesačnou mzdou, sa sviatok, ktorý pripadne na jeho obvyklý pracovný deň, považuje za odpracovaný deň, za ktorý mu patrí mzda. Tomuto zamestnancovi náhrada mzdy za sviatok nepatrí.

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk.

Viac o téme: Práca Plat Mzda Sviatok Vo Príplatok Zvýhodnenie Mzdový Mzdové
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: Poradňa

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy