Môže zamestnávateľ stiahnuť zo mzdy pokutu za porušenie disciplíny?

Ak zamestnanec porušil pracovnú disciplínu, je právom, nie však povinnosťou zamestnávateľa,  písomne ho upozorniť na porušenie pracovnej disciplíny.Ak zamestnanec porušil pracovnú disciplínu, je právom, nie však povinnosťou zamestnávateľa, písomne ho upozorniť na porušenie pracovnej disciplíny. Zdroj: photl.com

Môže zamestnávateľ stiahnuť peniaze zo mzdy novému zamestnancovi za údajné porušenie pracovnej disciplíny, o ktorej zamestnanec ani netuší? Nikým nebol upozornený, že by sa uvedeného skutku dopustil, ani nedostal písomné vyrozumenie od vedenia firmy. Zamestnanec sa o tejto skutočnosti dozvedel, až keď pri prvej výplate zisťoval príčiny veľmi nízkeho príjmu. Mimo iného mu zamestnávateľ strhol zo mzdy: vstupnú lekársku prehliadku, pracovné oblečenie, obuv. Domnievam sa, že pokiaľ zamestnávateľ trvá na nosení predpísaného pracovného oblečenia a obuvi, ktoré súčasne slúžia aj ako osobné ochranné pomôcky je na strane zamestnávateľa, aby znášal tieto trovy. Kedysi to bola povinnosť zamestnávateľa zabezpečiť OOP pre svojich zamestnancov.

Poradňa:   Zamestnávateľ môže zo mzdy zamestnanca vykonať zrážky poistného na sociálne poistenie, preddavkov poistného na verejné zdravotné poistenie, nedoplatku z ročného zúčtovania preddavkov na verejné zdravotné poistenie ako aj iné zrážky uvedené v ustanoveniach § 131 ods. 1 a 2 zákonníka práce. Iné zrážky ako tie, ktoré sú uvedené v zákone, môže zamestnávateľ zraziť len so súhlasom zamestnanca, to platí aj o zrážkach zo mzdy, ktoré si zamestnávateľ uplatňuje voči zamestnancovi titulom náhrady škody alebo náhrady iných nákladov, ktoré zamestnávateľovi vznikli v súvislosti s výkonom práce zamestnanca.

Zákon neumožňuje, aby zamestnávateľ strhol zamestnancovi zo mzdy iné sumy a z iných dôvodov, ako sú uvedené vyššie.  Mzda je dojednaná v pracovnej zmluve uzatvorenej medzi zamestnancom a zamestnávateľoma môže pozostávať z viiacerých zložiek, kde okrem záakldnej mzdy, za odpracovanáý výkon alebo pracovný čas, môže byť zamestnancovi vyplatená aj variabilná zložka mzdy.

Zamestnávatelia, v snahe motivovať zamestnancov, niekedy dojednávajú variabilná  zložku mzdy, kde  podmienky na jej vyplatenie závisia od splnenia  obchodných cieľov, od plnenia pracovných povinností alebo aj od dodržiavania pracovnej disciplíny. V takomto prípade je možné, aby zamestnávateľ vyhodnotil plnenia úloh zamestnancom aj s ohľadom na plnenie porušenie pracovnej disciplíny a podľa toho určil variabilnú zložku  mzdy, nemôže však zamestnancovi skrátiť základnú mzdu.  Ak zamestnanec porušil pracovnú disciplínu, je právom, nie však povinnosťou zamestnávateľa,  písomne ho upozorniť na porušenie pracovnej disciplíny.  Je však právom  zamestnanca, aby prí vyúčtovaní mzdy  dostal  písomný doklad o jednotlivých zložkách mzdy, o vykonaných zrážkach zo mzdy a o celkovej cene práce. Na žiadosť zamestnanca mu zamestnávateľ predloží na nahliadnutie doklady, na ktorých základe bola mzda vypočítaná.

Náklady na vstupnú zdravotnú prehliadku aj náklady na ochranný odev znáša zamestnávateľ a nemôže náklady na ich obstaranie strhnúť zo mzdy  zamestnanca.

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk>

Viac o téme: Zo Zrážka Mzda Porušenie Mzdy Disciplína Nevyplatenie Strhnutá Disciplíny
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: Poradňa

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy