Má vysokoškolák nárok na vyššiu mzdu?

Na koho sa obrátiť pri zvýšení platu?Na koho sa obrátiť pri zvýšení platu? Zdroj: photl.com

Mám vysokoškolské vzdelanie a môj zamestnávateľ mi platí minimálnu mzdu vo výške 327 € v hrubom. Je to v súlade so zákonom? Ak nie, na koho sa obrátiť?

Poradňa: Zamestnávateľ, u ktorého nie je odmeňovanie zamestnancov dohodnuté v kolektívnej zmluve, je povinný zamestnancovi poskytnúť mzdu najmenej v sume minimálneho mzdového nároku určeného pre stupeň náročnosti práce príslušného pracovného miesta. Pre posúdenie a zaradenie zamestnanca na účely určenia minimálneho mzdového nároku je rozhodujúce pracovné miesto, na ktorom zmestnanec vykonáva prácu, nie stupeň jeho vzdelania.

Pracovné miesto je súhrn pracovných činností, ktoré zamestnanec vykonáva podľa druhu práce dohodnutého v pracovnej zmluve. Minimálne mzdové nároky pre príslušný stupeň sa určia ako násobok minimálnej mzdy za mesiac alebo za hodinu ( podľa toho, či je dojednaná hodinová alebo mesačný odmena) a koeficientu minimálnej mzdy,
 

Stupeň Koeficient minimálnej mzdy
1 1,0
2 1,2
3 1,4
4 1,6
5 1,8
6 2,0

U zamestnanca odmeňovaného mesačnou mzdou, ktorý v mesiaci neodpracoval všetky pracovné dni alebo má dohodnutý kratší týždenný pracovný čas, sa sadzba minimálneho mzdového nároku pomerne zníži.

Charakteristiky stupňov náročnosti úracivných miets sú uvedené v prílohe č. 1 Zákonníka práce a sú nasledovné :

1. stupeň: výkon pomocných, prípravných alebo manipulačných prác podľa presných postupov a pokynov.

2. stupeň: výkon ucelených obslužných rutinných prác alebo odborných rutinných kontrolovateľných prác podľa daných postupov alebo prevádzkových režimov, alebo prác spojených s hmotnou zodpovednosťou; výkon jednoduchých remeselných prác; výkon sanitárnych pracovných činností v zdravotníctve; výkon opakovaných, kontrolovateľných prác administratívnych, hospodárskosprávnych, prevádzkovo-technických alebo ekonomických podľa pokynov alebo ustanovených postupov.

3. stupeň: výkon rôznorodých odborných alebo ucelených odborných prác alebo samostatné zabezpečovanie menej zložitých agend; samostatný výkon individuálnych tvorivých remeselných prác; riadenie alebo operatívne zabezpečovanie chodu zariadení alebo prevádzkových procesov spojené so zvýšenou duševnou námahou s prípadnou zodpovednosťou za zdravie a bezpečnosť iných osôb alebo za ťažko odstrániteľné škody.

4. stupeň: samostatné zabezpečovanie odborných agend alebo výkon čiastkových koncepčných, systémových a metodických prác spojený so zvýšenou duševnou námahou; poskytovanie zdravotnej starostlivosti, odborné činnosti v zdravotníctve so zodpovednosťou za zdravie ľudí; riadenie, organizácia alebo koordinácia zložitých procesov alebo rozsiahleho súboru veľmi zložitých zariadení s prípadnou zodpovednosťou za životy a zdravie iných osôb.

5. stupeň: výkon špecializovaných systémových, koncepčných, tvorivých alebo metodických prác s vysokou duševnou námahou; komplexné zabezpečovanie najzložitejších úsekov a agend s určovaním nových postupov v rámci systému; výkon odborných a špecializovaných činností v príslušnom odbore zdravotnej starostlivosti so zodpovednosťou za zdravie ľudí; riadenie, organizácia a koordinácia veľmi zložitých procesov a systémov vrátane voľby a optimalizácie postupov a spôsobov riešenia.

6. stupeň: tvorivé riešenie úloh neobvyklým spôsobom s nešpecifikovanými výstupmi s vysokou mierou zodpovednosti za škody s najširšími spoločenskými dôsledkami; výkon špecializovaných a certifikovaných činností v zdravotnej starostlivosti so zodpovednosťou za zdravie a životy ľudí; riadenie, organizácia a koordinácia najzložitejších systémov so zodpovednosťou za neodstrániteľné hmotné a morálne škody so značnými nárokmi na schopnosť riešiť zložité a konfliktné situácie spojené spravidla so všeobecným ohrozením najširšej skupiny osôb.

Ak sa zamestnanec domnieva, že jeho práva z pracovného pomeru boli porušené, môže sa obrátiť na Inšpektorát práce.

Zamestnanci v štátnej správe a zamestnanci vykonávajúci práce vo verejnom záujme( napr. zamestnanci štátnych príspevkových organizácii, štátnych vysokých škôl, vyšších územných celkov a pod.) majú tzv. tabuľkové platy, ktorých výška je stanovená zákonom. Odmeňovanie zamestnancov vykonávajúcich práce vo verejnom záujme upravuje zákon č. 553/2003 Z. z. v znení neskorších predpisov a odmeňovanie v štátnej správe je upravené v zákone 400/2009 Z. z. v znení neskorších predpisov.

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk

Viac o téme: Poradňa Plat Zvýšenie Vysokoškolák Platu
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: Poradňa

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy