Má zamestnanec povinnosť žiadať o preplatenie dovolenky?

Zákon výslovne stanovuje, kedy má zamestnanec nárok na preplatenie nevyčerpanej dovolenky a nepodmieňuje vyplatenie náhrady žiadosťou.Zákon výslovne stanovuje, kedy má zamestnanec nárok na preplatenie nevyčerpanej dovolenky a nepodmieňuje vyplatenie náhrady žiadosťou. Zdroj: photl.com

Dcéra pracovala na dobu určitú ako učiteľka v materskej škole na základe pracovnej zmluvy. Z toho jej vznikol nárok na nevyčerpanú dovolenku 12,5 dňa. Nemohla ju čerpať cez školský rok. Zamestnávateľ jej náhradu za nevyčerpanú dovolenku nevyplatil pri poslednej výplate a povedal, že o preplatenie náhrady mala požiadať.

Poradňa: Čerpanie dovolenky určuje zamestnávateľ po prerokovaní so zamestnancom podľa plánu dovoleniek určeného s predchádzajúcim súhlasom zástupcov zamestnancov tak, aby si zamestnanec mohol dovolenku vyčerpať spravidla vcelku a do konca kalendárneho roka.

Dovolenku si má zamestnanec vyčerpať spravidla v kalendárnom roku v ktorom mu na dovolenku vznikol nárok.  Ak si zamestnanec nemôže vyčerpať dovolenku v kalendárnom roku preto, že zamestnávateľ neurčí jej čerpanie, alebo pre prekážky v práci na strane zamestnanca (práceneschopnosť a pod.), zamestnávateľ je povinný poskytnúť zamestnancovi dovolenku tak, aby sa skončila najneskôr do konca nasledujúceho kalendárneho roka, do ďalšieho roka už nie je možné dovolenku preniesť.    

Za časť dovolenky, ktorá presahuje štyri týždne základnej výmery dovolenky, ktorú zamestnanec nemohol vyčerpať ani do konca nasledujúceho kalendárneho roka, patrí zamestnancovi náhrada mzdy v sume jeho priemerného zárobku. Za nevyčerpané štyri týždne základnej výmery dovolenky nemôže byť zamestnancovi vyplatená náhrada mzdy, s výnimkou, ak si túto dovolenku nemohol vyčerpať z dôvodu skončenia pracovného pomeru.

Zmena Zákonníka práce od 1.1.2013 umožňuje zamestnancom, ktorí nemôžu vyčerpať dovolenku v kalendárnom roku preto, že zamestnávateľ neurčí jej čerpanie, alebo pre prekážky v práci na strane zamestnanca, aby si stanovili čerpanie dovolenky sami.

Ak zamestnávateľ neurčil čerpanie dovolenky v kalendárnom roku alebo ak zamestnanec pre prekážky v práci na strane zamestnanca nemohol čerpať dovolenku v kalendárnom roku,  zamestnávateľ je povinný poskytnúť zamestnancovi dovolenku tak, aby sa skončila najneskôr do konca nasledujúceho kalendárneho roka.

Ak zamestnávateľ neurčí zamestnancovi čerpanie dovolenky najneskôr do 30. júna nasledujúceho kalendárneho roka tak, aby zamestnanec vyčerpal dovolenku do konca tohto kalendárneho roka, čerpanie dovolenky si môže určiť zamestnanec. Toto čerpanie dovolenky je zamestnanec povinný oznámiť zamestnávateľovi písomne, najmenej 30 dní vopred; uvedená lehota môže byť so súhlasom zamestnávateľa skrátená.

Zákon výslovne stanovuje, kedy má zamestnanec nárok na preplatenie nevyčerpanej dovolenky a nepodmieňuje vyplatenie náhrady žiadosťou. V uvedenej  situácii možno predpokladať, že zamestnávateľ si zamieňa preplatenie nevyčerpanej dovolenky pri skončení pracovného pomeru s úpravou čerpania dovolenky z predchádzajúceho kalendárneho roka. Táto úprava  bola do Zákonníka práce zavedená poslednou novelou účinnou od 1.1.2013 a dáva zamestnancovi právo určiť si čerpanie nevyčerpanej dovolenky z predchádzajúceho roka, ak mu jej čerpanie neurčí zamestnávateľ ani do 30. júna tak, aby si zamestnanec mohol vyčerpať dovolenku  do konca kalendárneho roka. V takomto prípade má zamestnanec oznamovaciu povinnosť tak, ako je uvedené  vyššie.

Ak zamestnávateľ nevyplatil náhradu za nevyčerpanú dovolenku, možno sa jej vyplatenia domáhať aj súdnou cestou ako zaplatenia každej inej peňažnej pohľadávky, a  to vrátane úrokov z omeškania. Pred riešením veci súdnou cestou sa zamestnanec môže obrátiť aj na príslušný inšpektorát práce.

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk

Viac o téme: Dovolenka Žiadosť Preplácanie Dovolenky Preplatenie
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: Poradňa

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy