Preplatenie dovolenky

poradnaporadna

Od 1.4.2012 som PN a 26.4.2012 nastupujem na materskú dovolenku. Po jej ukončení a aj po ukončení následnej rodičovskej dovolenky sa neplánujem vrátiť do pôvodného zamestnania. Mám nejaký nárok na preplatenie dovolenky?

Poradňa: Ak si zamestnankyňa nemôže vyčerpať dovolenku pre čerpanie materskej dovolenky alebo rodičovskej dovolenky ani do konca nasledujúceho kalendárneho roka, nevyčerpanú dovolenku jej (mu) zamestnávateľ poskytne po skončení materskej dovolenky alebo rodičovskej dovolenky.

Za časť dovolenky, ktorá presahuje štyri týždne základnej výmery dovolenky, ktorú zamestnanec nemohol vyčerpať ani do konca nasledujúceho kalendárneho roka, patrí zamestnancovi náhrada mzdy v sume jeho priemerného zárobku. Za nevyčerpané štyri týždne základnej výmery dovolenky nemôže byť zamestnancovi vyplatená náhrada mzdy, s výnimkou, ak si túto dovolenku nemohol vyčerpať z dôvodu skončenia pracovného pomeru.

Zamestnávateľ môže preplatiť nevyčerpanú základnú výmeru dovolenky len v prípade skončenia pracovného pomeru. Počas čerpania materskej alebo rodičovskej dovolenky pracovný pomer stále trvá, preto zamestnávateľ nemôže dovolenku preplatiť.

Zamestnanec, ktorý počas nepretržitého trvania pracovného pomeru k tomu istému zamestnávateľovi vykonával u neho prácu aspoň 60 dní v kalendárnom roku, má nárok na dovolenku za kalendárny rok, prípadne na jej pomernú časť, ak pracovný pomer netrval nepretržite počas celého kalendárneho roka. Dovolenka učiteľov vrátane riaditeľov škôl a ich zástupcov, učiteľov materských škôl vrátane riaditeľov týchto škôl a ich zástupcov, asistentov učiteľov, majstrov odbornej výchovy a vychovávateľov je najmenej osem týždňov v kalendárnom roku.

V zmysle ustanovenia § 109 Zákonníka práce, ak nepracoval zamestnanec, ktorý splnil podmienku odpracovania aspoň 60 dní v kalendárnom roku, za ktorý sa dovolenka poskytuje, z dôvodu čerpania rodičovskej dovolenky (§ 166 ods. 2), kráti sa mu dovolenka za prvých 100 takto zameškaných pracovných dní o jednu dvanástinu a za každých ďalších 21 dní rovnako o jednu dvanástinu. Dovolenka, na ktorú vznikol nárok v príslušnom kalendárnom roku, sa kráti len z dôvodov, ktoré vznikli v tom roku. Dovolenka sa nekráti z dôvodu čerpania materskej dovolenky. Ak zamestnankyňa nepracovala ani 60 počas kalendárneho roka ( napr. ak celý rok čerpala rodičovskú dovolenku) za tento rok je nárok na dovolenku nevzniká).

Ak si zamestnankyňa (zamestnanec) nemôže vyčerpať dovolenku pre čerpanie materskej dovolenky alebo rodičovskej dovolenky ani do konca nasledujúceho kalendárneho roka, nevyčerpanú dovolenku jej (mu) zamestnávateľ poskytne po skončení materskej dovolenky alebo rodičovskej dovolenky. Zamestnávateľ môže preplatiť nevyčerpanú základnú výmeru dovolenky len v prípade skončenia pracovného pomeru. Počas čerpania materskej alebo rodičovskej dovolenky pracovný pomer stále trvá, preto zamestnávateľ nemôže dovolenku preplatiť.

25.04.2012

 

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk

Viac o téme: Preplatenie dovolenky materska rodicovska
  • Autor: © Zoznam

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy