Nariadenie dovolenky zamestnávateľom

poradnaporadna

Môže zamestnávateľ pri nedostatku práce (prekážky zo strany zamestnávateľa) najprv požadovať vyčerpanie 7 dní dovolenky (hneď na začiatku roka) a až potom poskytnúť 60%-nú náhradu mzdy? Momentálne by mi viac vyhovovalo 60% ako míňať si dovolenku.

Poradňa: Čerpanie dovolenky určuje zamestnávateľ po prerokovaní so zamestnancom podľa plánu dovoleniek určeného s predchádzajúcim súhlasom zástupcov zamestnancov. Zamestnávateľ môže po dohode so zástupcami zamestnancov určiť hromadné čerpanie dovolenky, ak je to nevyhnutné z prevádzkových dôvodov a zlučiteľné so záujmom zamestnancov. Hromadné čerpanie dovolenky nesmie byť viac ako dva týždne. Pri určení dovolenky je potrebné prihliadať na úlohy zamestnávateľa ako aj na oprávnené záujmy zamestnanca. Čerpanie dovolenky je zamestnávateľ povinný oznámiť zamestnancovi aspoň 14 dní vopred, prípadne aj v kratšom čase vopred, ale len so súhlasom zamestnanca. V prípade, ak zamestnávateľ neoznámi zamestnancovi čerpanie dovolenky aspoň 14 dní vopred, zamestnanec nemá povinnosť na dovolenku nastúpiť. V takom prípade mu zamestnávateľ môže oznámiť nový termín čerpania dovolenky. Dovolenku možno určiť aj na základe plánu dovoleniek, na ktorý nedal predchádzajúci súhlas zástupca zamestnancov. V zmysle platných Zákonníka práce, tento právny úkon nie je neplatný, i keď nebol daný predchádzajúci súhlas zástupcu zamestnancov.

 

Zamestnávateľ nesmie určiť čerpanie dovolenky na obdobie, keď je zamestnanec uznaný za práceneschopného pre chorobu alebo úraz a na obdobie, počas ktorého je zamestnanec na materskej dovolenke a rodičovskej dovolenke. Počas ostatných prekážok v práci na strane zamestnanca môže zamestnávateľ určiť zamestnancovi čerpanie dovolenky len na jeho žiadosť.

 

Zákaz určiť dovolenku sa vzťahuje aj na prípady hromadného čerpania dovolenky, pričom ak by zamestnávateľ určil čerpanie dovolenky skôr, ako nastali uvedené skutočnosti, čerpanie takejto dovolenky sa u konkrétneho zamestnanca prerušuje.

 

Zamestnávateľ má možnosť určiť hromadné čerpanie dovolenky len po dohode so zástupcom zamestnancov. Hromadné čerpanie dovolenky možno určiť z nevyhnutných prevádzkových dôvodov ( napr. prerušenie prevádzky) a zlučiteľnosť so záujmom zamestnancov.

 

Žiadne ustanovenia Zákonníka práce nevylučujú, aby zamestnávateľ najprv určil čerpanie dovolenky a až následne sa bude jednať o prekážky v práci na strane zamestnávateľa.

 

02.02.2011

 

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk
 

Viac o téme: Poradna Dovolenka Kariera2011
  • Autor: © Zoznam

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy