Šéf je na dovolenke. Ako mám dať vedieť ukončenie pracovnej zmluvy?

Ak zamestnanec doručuje oznámenie osobne, nechá na jednom exemplári oznámenia vyznačiť dátum prevzatia a podpis zamestnávateľa.Ak zamestnanec doručuje oznámenie osobne, nechá na jednom exemplári oznámenia vyznačiť dátum prevzatia a podpis zamestnávateľa. Zdroj: photl.com

V práci som nastúpil 27. mája 2013 podpisom zmluvy. V zmluve mám uvedenú 3-mesačnú skúšobnú dobu. Rozhodol som sa v práci skončiť (počas skúšobnej doby). Problém je, že šef je momentálne na dovolenke a nemám mu ako poslať/doručiť moje oznámenie o skončení, nakoľko sa vráti späť až na konci mesiaca - po uplynutí skúšobnej doby. Ako mám oznámiť moje ukončenie pracovného pomeru, aby boli splnené všetky zákonné záležitosti? Postačí aj mail, prípadne textová správa alebo telefonické oznámenie?

Poradňa: Podľa ustanovení § 72 Zákonníka práce, v skúšobnej dobe môže tak zamestnávateľ, ako aj zamestnanec skončiť pracovný pomer písomne z akéhokoľvek dôvodu alebo bez uvedenia dôvodu. Písomné oznámenie o skončení pracovného pomeru sa má doručiť druhému účastníkovi spravidla aspoň tri dni pred dňom, keď sa má pracovný pomer skončiť. Skončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe nie je výpoveďou, ani zo strany zamestnávateľa ani zo strany zamestnanca a podmienky jeho platnosti sú preto menej prísne, ako pri  výpovedi.

Zákon síce uvádza, že oznámenie o skončení pracovného pomeru  má byť písomné a doručené zamestnávateľovi aspoň tri dni pred skončením pracovného pomeru, ale ak tieto podmienky nebudú dodržané, skončenie nebude neplatné.

V zmysle ustanovenia§ 17 ods.2 Zákonníka práce, neplatný je okrem iného aj taký právny úkon,

ktorý sa neurobil formou predpísanou Zákonníkom práce, ale len ak to výslovne ustanovuje  Zákonník práce alebo osobitný predpis. Pre porovnanie uvádzame ustanovenie Zákonníka práce o výpovedi, podľa ktorého výpoveď musí byť písomná a doručená, inak je neplatná.

Zákon stanovuje, že skončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe treba oznámiť druhému účastníkovi spravidla aspoň 3 dní vopred, ale táto lehota má len poriadkový charakter a ak zamestnanec oznámi skončenie v kratšej lehote, nebude to mať vplyv na skončenie pracovného pomeru. Iná situácia je ale v prípade, ak je v pracovnej zmluve dojednané, že skončenie pracovného pomeru je potrebné doručiť najmenej tri dni pred skončením pracovného pomeru, vtedy sa jedná o konkrétnu podmienky skončenia pracovného pomeru v skúšobnej dobe dojednanú v pracovnej zmluve, a túto je potrebné dodržať.

Oznámenie o skončení pracovného pomeru v skúšobnej dobe má obsahovať: označenie mena, priezviska a dátumu trvalého pobytu zamestnanca, ďalej, tak ako v listoch, označenie, komu je oznámenie určené, t.j. označenie zamestnávateľa a jeho adresu a dátum a miesto vyhotovenia tohto oznámenia, označenie pracovnej zmluvy a dĺžky skúšobnej doby, ktorá bola dojednaná, uvedenie dňa, ku ktorému sa má pracovný pomer skončiť a samozrejme dátum, miesto a podpis zamestnanca.

Ak zamestnanec doručuje oznámenie osobne, nechá na jednom exemplári oznámenia vyznačiť dátum prevzatia a podpis zamestnávateľa, ak zamestnanec doručuje oznámenia písomne, je potrebné  ho poslať ako doporučenú zásielku a rozhodujúci je dátum doručenia zamestnávateľovi, nie deň podania na pošte.      

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk

Viac o téme: Doručenie Výpoveď Doba Oznámenie Skúšobná Výpovede Lehota
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: Poradňa

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy