Tehotenstvo počas skúšobnej doby

poradnaporadna

Mám známu, ktorá 01.01.2011 nastúpila do nového zamestnania. Momentálne je na PN a súčasne zistila počas vyšetrení, že je tehotná, už dva mesiace. Avšak do 31.03.2011 jej plynie skúšobná doba a zmluvu má na dobu určitú do 30.06.2011. Mám v súvislosti s tým 2 otázky: Má zamestnávateľovi oznámiť, že je tehotná aj napriek tomu, že je v skúšobnej dobe? Nemôže ju prepustiť? 2. Keď oznámi zamestnávateľovi, že je tehotná, skončí jej pracovný pomer automaticky 30.06.2011? Alebo jej bude pokračovať .až keď sa vráti z materskej dovolenky? Napriek tomu, že som si preštudovala zákonník práce, takáto situácia je mi z neho nejasná.

Poradňa: Skúšobná doba môže byť v pracovnej zmluve dojednaná najviac v trvaní 3 mesiace, pričom sa predlžuje o čas trvania prekážok v práci na strane zamestnanca, t.j. aj o čas trvania práceneschopnosti.

 

Počas trvania skúšobnej doby môže zamestnávateľ skončiť pracovný pomer so zamestnankyňou kedykoľvek aj bez uvedenia dôvodu, a to aj v čase keď je zamestnanec práceneschopný alebo keď je zamestnankyňa tehotná. Ak je dojednaný pracovný pomer na dobu určitú, tento pracovný pomer skončí uplynutím doby, t.j. 30.6., a to aj keď je zamestnankyňa tehotná.

 

14.03.2011

 

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk

Viac o téme: Poradna Tehotenstvo Kariera2011 Doba urcita
  • Autor: © Zoznam

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy