Ste stvorení na podnikanie? S týmito vlastnosťami sa doň nepúšťajte

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Mnoho ľudí by chcelo začať podnikať, no nie každý je na to stavaný. Faktom však zostáva, že len malé percento ľudí, ktorí chcú byť podnikateľmi, s biznisom skutočne začne. Jednoduchým dôvodom je, že nástrahám podnikateľského života nedokáže odolávať každý.

Možno práve uvažujete nad tým, že začnete podnikať. Mali by ste? Skôr než sa pustíte po strastiplnej ceste, skúste zistiť či ste vhodným kandidátom.

Ste nasledovník, nie vodca

Svet sa skladá z vodcov a nasledovníkov. Do ktorej kategórie by ste zaradili seba? Pokiaľ vám neprekáža predstava, že po zvyšok svojho života budete dostávať od niekoho príkazy, podnikanie  zrejme nie je pre vás. Ak naopak máte túžbu rozhodovať  a príkazy rozdávať, pravdepodobne vám podnikateľská iskra nechýba.

Dávate prednosť plneniu cudzích snov

Podnikateľ, investor a filantrop Farrah Gray napísal: „Pracujte na svojich vlastných snoch, alebo vás niekto najme na budovanie tých jeho“. Čo by ste radšej robili vy? Možno vám vyhovuje menšia zodpovednosť alebo vás za srdce chytila vízia niekoho iného, čo je úplne v poriadku. Napríklad učitelia sa rozhodli vzdelávať budúce generácie. Ak však máte vlastný sen, mali by ste svoju energiu venovať radšej tomu.

Nemáte v láske tvrdú prácu

Podnikanie je hlavne o tvrdej práci. Každodenne musíte bojovať s nerozhodnosťou, neistotou a nestabilitou. Nie je to veľmi príjemné. Ľudia, ktorí sú na tvrdú prácu stvorení, však vedia, že prináša sladkú odmenu.

Ilustračné foto Galéria fotiek (2) Zdroj: thinkstockphotos.com

Skvele vychádzate s ľuďmi

Skúste popremýšľať nad svojimi skúsenosťami s medziľudskými vzťahmi. Spomínate sa na nejaké problémy, slovné potýčky či hádky? Ak nie, tak sa nemusíte viac trápiť. Nie ste podnikateľský materiál. Napriek všeobecnej predstave, podnikatelia nie sú tými usmievavými sympaťákmi, ktorými sa zdajú byť. Skôr sú to ľudia, ktorí času na čas porušia pravidlá a uznanie spoločnosti nepotrebujú. Keď si uvedomíte, že často musia bojovať s konvenciami a likvidovať konkurenciu, dáva to zmysel.

Všetko sa vám zdá byť v pohode

Ako vnímate svet okolo seba? Zdá sa vám, že je všetko v poriadku alebo vidíte zopár vecí, ktoré by sa dali vylepšiť? Spôsob, akým nazeráte na svet je veľmi dôležitý. Podnikateľ si totiž všíma veci, ktoré potrebujú opravu a práve na tom stavia svoj biznis.

Cítite sa obyčajne a ste tak šťastní

Pre väčšinu ľudí je dôležité hlavne nevybočiť zo zaužívaných noriem a nevzbudiť pozornosť.  Súčasná spoločnosť má tendenciu odrádzať nás od riskovania a učí nás robiť bezpečné rozhodnutia aj investície. Ak však k sebe chceme byť úprimní, treba si priznať, že niekedy je risk dobrý a nevyhnutný. Pokiaľ nedokážete vystúpiť z radu, pravdepodobne by ste podnikanie nezvládli.

Viac o téme: Biznis Podnikateľ Podnikanie Znaky Začať Vlastnosti
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ľgh; Zdroj: entrepreneur.com; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy