V týchto odvetviach sa oplatí rozbehnúť biznis v roku 2015

Všetky nápady pochádzajú z druhej ruky, vedome či nevedome sme na ne prišli vďaka miliónu vonkajších zdrojov, povedal Mark Twain. Niekedy netreba zájsť príliš ďaleko, ale obzrieť sa okolo seba.Všetky nápady pochádzajú z druhej ruky, vedome či nevedome sme na ne prišli vďaka miliónu vonkajších zdrojov, povedal Mark Twain. Niekedy netreba zájsť príliš ďaleko, ale obzrieť sa okolo seba. Zdroj: thinkstock.com

Podnikatelia sa nemôžu zatvoriť do pracovne a čakať, kedy dostanú inšpiráciu. Inšpirácia sa nachádza vonku, stačí zamestnať svoje zmysly, rozprávať sa so známymi alebo ľuďmi na ulici. Existuje nespočetné množstvo produktov a služieb, ktoré stoja za vylepšenie. My vám prinášame návod, v akých vodách by ste mali zaloviť, ak sa rozhodujete pustiť do podnikania.

 

„Všetky nápady pochádzajú z druhej ruky, vedome či nevedome sme na ne prišli vďaka miliónu vonkajších zdrojov,“ povedal Mark Twain. Niekedy netreba ísť príliš ďaleko, stačí sa obzrieť okolo seba.

Americký magazín Inc.com zostavil v spolupráci s podnikateľmi a odborníkmi rebríček odvetví, ktoré poskytujú najlepšie príležitosti na podnikanie. Je viac ako pravdepodobné, že začínajúci trend podnikateľských aktivít sa onedlho dostane aj k nám. Jedine predaj marihuany na zdravotnícke účely, ktorý je legalizovaný napríklad v štáte Colorado, u nás tak skoro možný nebude. Príjmy pestovateľov marihuany vzrástli v Amerike od roku 2009 o 16 percent a dosiahli obrat okolo 2 miliardy dolárov. Dokonca sa očakáva, že legalizáciu marihuany prijmú po Colorade, Washingtone, Aljaške a Oregone aj ďalšie americké štáty. Ak by jej legalizácia bola prijatá aj na Slovensku, pustili by ste sa do podnikania?

Poďme sa pozrieť na ďalšie odvetvia, v ktorých majú podnikatelia najlepšie podmienky na podnikanie. Staré porekadlo, že správne načasovanie v podnikaní je najdôležitejšie, v tomto prípade neplatí. Dôležité je identifikovať nové a nevyužité trhové príležitosti. Ak potrebujete spraviť prvý krok a práve si vyberáte vhodné odvetvie pre naštartovanie vášho biznisu, prinášame vám prvotný impulz. Tu sú odvetvia, v ktorých sa v najbližšej dobe oplatí pustiť do podnikania.

Potravinárstvo - Relaxačné nápoje

Ilustračné foto Galéria fotiek (6) Zdroj: thinkstock.com

Nie všetci ľudia siahajú po energetických nápojoch, ktoré ich na nejaký čas nabijú energiou. Mnohí ľudia trpia poruchou spánku a radšej by privítali relaxačné nápoje. Práve v tomto odvetví vzniká priestor pre všetkých výrobcov, ktorí túžia pomôcť ľuďom s nespavosťou. V minulom roku bolo v Amerike uvedených na trh okolo 450 rôznych druhov relaxačných nápojov a podľa analýzy IBISWorld tento trh ešte nie je úplne presýtený. Očakáva sa zvýšený dopyt v samoobslužných predajniach a u maloobchodníkov. Najťažšie na tomto type podnikania je presadenie novej značky na trhu s nápojmi a budovanie jej mena prostredníctvom tradičných kanálov a sociálnych médií. Nevýhodou tohto podnikania sú vysoké náklady spojené s výrobnými operáciami.

IT - Cloudové služby

Ilustračné foto Galéria fotiek (6) Zdroj: thinkstock.com

Cloudové služby sú v dnešnej dobe nepostrádateľným trendom. Ide o webové služby, ktoré sú poskytované mimo organizácie. Uložené sú v tzv. cloudoch, ktoré spravuje poskytovateľ tejto služby. V budúcnosti ich bude využívať stále viac spoločností, keďže do cloudu budú môcť uložiť veľké množstvo dát, ktoré denne využívajú, ako napríklad webový e-mail, mobilné bankovníctvo alebo online úložisko súborov. Nevýhodou tohto typu podnikania sú vysoké počiatočné náklady a znalosť regulačných pravidiel.

Šport - Joga a Pilates

Ilustračné foto Galéria fotiek (6) Zdroj: thinkstock.com

Centrá, ktoré poskytujú cvičenie jogy alebo pilatesu, existujú na trhu celé desaťročia. V súčasnosti je o zdravý životný štýl stále väčší záujem, pričom tento trend môžeme pozorovať nielen v Amerike, ale aj na Slovensku. Na americkom kontinente sa očakáva ročné tempo nárastu takýchto centier až o 3,7 percenta. Dnes ich tu existuje okolo 30-tisíc.

Stravovanie

Ilustračné foto Galéria fotiek (6) Zdroj: thinkstock.com

Stravovacie služby budú vždy „in“ a záujem o ne v budúcnosti iba porastie. Čím ďalej, tým viac budú ľudia vyhľadávať nákup potravín cez internet. K zmene nákupného správania by malo výrazne dôjsť v najbližších 5 až 10 rokoch. Kvôli komfortu sa trendom stane nákup cez e-shopy a na trhu sa uplatnia všetky firmy, ktoré budú vyvíjať inovatívne spôsoby predaja a distribúcie potravín.

 

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 6
Viac o téme: Slovensko Amerika Biznis Podnikanie Odvetvia Start-up
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ami, Zdroj: inc.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy