Svetoví vizionári predpovedajú: Takto bude vyzerať podnikateľské prostredie!

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstock.com

Keby ste pred desiatimi rokmi povedali svojim známym, že sa chystáte podnikať na internete, pravdepodobne by vás vysmiali a spýtali sa vás, odkiaľ ste prišli na ten „módny výstrelok“. Vtedy však ešte nikto netušil, že webstránky a mobilné aplikácie budú svojim majiteľom prinášať zaujímavé zisky. Možno by vám to prezradil jeden z podnikateľských vizionárov, ktorý úspešne naštartoval svoj biznis. Čo predpovedajú v tomto podnikateľskom prostredí v nasledujúcich rokoch?

 
  1. Nárast produktov a lepší poskytovaný servis
    Podnikatelia - vizionári Galéria fotiek (6) Zdroj: Twitter

    Aaron Levie je spoluzakladateľ spoločnosti Box, ktorá poskytuje cloudové služby na zdieľanie a synchronizáciu súborov. Ako hovorí, podnikatelia sa z roka na rok stretávajú s väčším problémom, ako svojim klientom poskytnúť čo najlepšie služby, aby prežili v boji s konkurenciou. O tom, či sa k vám zákazníci vrátia, nerozhodujú len produkty, ale aj poskytovaný servis k produktom. Ľudia si totiž navzájom vymieňajú svoje skúsenosti a každá pozitívna spätná väzba získava ďalšieho nového zákazníka.
     
  2. Orientácia v podnikateľskom prostredí bude smerodajná
    Podnikatelia - vizionári Galéria fotiek (6) Zdroj: Pinterest

    Saras Sarasvathy, profesor Podnikovej ekonómie na Univerzite vo Virgínii, tvrdí, že kto sa chce stať podnikateľom, musí sa zároveň vzdelávať v podnikateľskej oblasti. Predmet podnikanie a legislatíva by podľa neho mal byť zaradený do školských osnov už na stredných školách. Študenti by tak mali možnosť lepšie sa rozhodnúť, či budú pokračovať v štúdiu na vysokej škole, či sa zamestnajú alebo pustia do podnikania.
     
  3. Spoločnosti budú rásť
    Podnikatelia - vizionári Galéria fotiek (6) Zdroj: Pinterest

    Vivek Wadhwa je výskumníkom na právnickej fakulte Stanfordskej univerzity. Ako sa bude vyvíjať podnikateľské prostredie v najbližších rokoch, ilustroval nasledujúcim príkladom. Ak ste chceli v roku 1990 založiť softvérovú spoločnosť, potrebovali ste 20 miliónov dolárov. V roku 1997 už len 3 milióny a dnes by ste k založeniu takejto firmy potrebovali iba 25-tisíc dolárov. Ku koncu dekády sa v rebríčku najrýchlejšie rastúcich spoločností Fortune 500 určite objavia spoločnosti, ktoré vznikli tento rok alebo v najbližšej dobe iba vzniknú. K svojmu vzniku potrebujú omnoho nižšie základné imanie ako kedysi.
     
  4. Ženy budú prinášať zaujímavé inovácie
    Podnikatelia - vizionári Galéria fotiek (6) Zdroj: Pinterest

    Caterina Fake, spoluzakladateľka stránok Flickr a Hunch, tvrdí, že byť podnikateľom sa v poslednej dobe stalo módnym trendom. Nemá to však nič spoločné s módou, ale so životným poslaním. V poslednej dobe sa podnikanie nestalo iba povolaním pre pánov, ale aj pre ženy, ktoré podnikajú popri rodičovských povinnostiach. Súčasný trend ukazuje, že ženy začínajú svoju podnikateľskú dráhu vo veku dvadsať rokov. 
     
  5. Dôležité budú hodnoty
    Podnikatelia - vizionári Galéria fotiek (6) Zdroj: Pinterest

    David Tisch, spoluzakladateľ spoločnosti Spring a TechStars NYC, hovorí, že pri generácii milénium (ľudí narodených v rokoch 1980 až 2000) došlo k posunu myslenia. Zaujímajú sa, na akých hodnotách je postavená spoločnosť, v ktorej majú pracovať. Zároveň vyžadujú, aby sa firemné hodnoty prelínali s ich vlastnými. V opačnom prípade nebudú mať záujem pracovať pre spoločnosť a vrhnú sa do podnikania.
Fotogaléria k článku Počet fotiek: 6
Viac o téme: Podnikateľ Podnikanie Podnikatelia Vizionár Podnikateľské prostredie Vizionári
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: inc.com, Text: ami, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy