Príbeh Brita: Za sekundu zarobí neuveriteľných 2-tisíc libier

Ben PhilipsBen Philips Zdroj: Instagram

Najprv začal nakrúcať videá iba zo zábavy. Keď však po niekoľkých mesiacoch získal milión nasledovníkov na sociálnej sieti, začali mu na dvere klopať investori. Tí chceli, aby ich produkty odprezentoval v jeho videách a za nemalé peniaze.

K životu nepotrebuje nič viac, ako svoj smartfón a dobrý nápad. Za sekundu dokáže totižto zarobiť 2-tisíc libier (2500 eur) vďaka video platforme Vine, na ktorú nahráva krátke komentálne skeče zo svojho života a ďalej ich šíri na sociálne siete Facebook alebo Twitter. Mladý 21-ročný Brit nemal v úmysle zarábať na svojej zábave, chytil sa však príležitosti a naplno ju využil.

Ben Philips sa dopracoval z obchodu s obuvou až k nakrúcaniu videí. Ešte minulý rok v júli pracoval v matkinom obchode a vo voľnom čase si začal nakrúcať krátke videá. Netušil však, že jeho zábava sa nakoniec stane zárobkovou činnosťou. Momentálne je jedinou pracovnou aktivitou Bena Philipsa nahrávanie krátkych komediálnych skečov na svoj smartfón. Pokiaľ vo videu spomenie nejakú značku, spoločnosť mu zaplatí tisíce libier.

Zo zábavy k zárobku

Vo videách mu zo začiatku asistoval 3-ročný syn jeho bývalej priateľky Harley a tak vznikla jeho prvá séria Dr Harley, ktorá mala šesť miliónov videní. Benova popularita prudko rástla zo dňa na deň. Iba po dvoch mesiacoch od prvej série videí mal na Vine okolo jeden milión nasledovníkov. A presne v tomto momente mu začali na „dvere“ klopať investori. Od výrobcov automobilov, odevných značiek, telekomunikačných spoločností, až po výrobcov potravín. Všetky tieto spoločnosti chceli odpromovať svoje produkty medzi obyčajnými ľuďmi.

Ben Philips vša nevzhovie každému. Má svoju "firemnú" politiku pri nakrúcaní videí. Keďže sa o neho spoločnosti bijú, môže si medzi nimi vyberať.

„Propagujem iba tie značky a produkty, ktoré by som sám využíval,“ vysvetľuje mladý Brit.

Svoje videá nenakrúca s cieľom zarobiť, ale skôr pobaviť ľudí. Ako sám hovorí, jeho snahou je ukázať ľuďom, ako je možné zarobiť a zároveň ich podporiť v ich snoch. Ben sa napríklad pred časom vrátil z výletu z Benátok, kde nakrúcal záber priamo z gondoly. Plnísi tak aj svoje sny a ľuďom sa snaží ukázať zaujímavé miesta na svete.

Za sekundu 2-tisícky

Jeho inzerenti mu za videá platia od 6-tisíc až do 12-tisíc libier. Dvetisíc libier je priemerná cena za sekundu videa. Ben Philips však vie čo robí. Spoločnostiam môže garantovať sedem miliónov videní do 24 hodín. Takéto vysoké číslo vzhliadnutých videí negarantuje spoločnostiam žiaden magazín.

Aby fenomenálny marketing fungoval, je potrebné, aby na svojom video kanáli mal neustále viac nasledovníkov. Ako sa vyjadril odborník na sociálne médiá Rob Fishman, každý človek, ktorý má niekoľko tisíc nasledovníkov je pre spoločnosti a ich inzerciu cenný. Avšak má to aj odvrátenú stránku mince. V momente ako popularita médiá alebo kanála zoslabne alebo „vyjde z módy“, inzerenti sa budú pozerať za inými možnosťami reklamy.

Ben Philips Galéria fotiek (2) Zdroj: Instagram

Rady od odborníkov, ako byť úspešný na video platforme:

  1. Propagujte iba tie produkty, pri ktorých ste presvedčení, že sú dobré. Ak budete propagovať nevhodné produkty, vráti sa vám to.
  2. Ak sa budete tešiť z nakrúcania videá, ľudia to vycítia a reklamu vo videu si nevšimnú.
  3. Nechajte, aby nápady prichádzali k vám automaticky. Inšpirujte sa vo svojom okolí a v prírode. Majte oči „dokorán“ otvorené.
  4. Nespoliehajte sa však iba na jeden zdroj príjmu z nakrúcania videí. Sila internetu alebo vášho kanála môže po čase zoslabnúť.
     
Viac o téme: Peniaze Video Príbeh Brit Zárobok Videá Ben Philips Zárobková činnosť Nakrúcanie videa
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: telegraph.co.uk, Foto: Instagram

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy