Skutočný príbeh: Zo seriózneho biznismena sa stal obchodník s marihuanou

Vďaka legalizácii marihuany sa dá slušne zarobiť.Vďaka legalizácii marihuany sa dá slušne zarobiť. Zdroj: thinkstock.com

Američan Derek Peterson je jeden z ľudí, ktorý opustil dobre platenú prácu a vyšší životný štandard, aby vstúpil do priemyslu s marihuanou – odvetvia, v ktorom zarába 18 miliónov dolárov ročne.

Peterson pôsobil na pozícii viceprezidenta v spoločnosti Morgan Stanley. Keď ho v roku 2010 vyhodili z lukratívnej pozície, namiesto toho, aby si  hľadal prácu na Wall Street, rozhodol sa vstúpiť do priemyslu s legalizovanou drogou. Tento ťah sa mu podaril. Marihuanový biznis zažíva v poslednom období v Amerike veľký boom.

Po Colorade a Washingtone čoraz viac amerických štátov legalizuje užívanie marihuany na medicínske účely. Rozkvet na trhu s touto „komoditou“ vycítil aj Peterson, ktorý v Severnej Kaloríne predáva hydroponické zariadenia pre pestovateľov marihuany a  technologické stroje potrebné na jej pestovanie – osvetlenie, uhlíkové filtračné systémy a technológie pre sledovanie teplôt.

„Napriek tomu, aké majú ľudia predsudky o marihuane, zo svojho predaju mám po prvýkrát radosť vo svojom živote. Keďže sa marihuana využíva na lekárenské účely, verím, že môžem zlepšiť život niektorým ľuďom. Taký dobrý pocit z predaja som v predchádzajúcom zamestnaní na Wall Street nemal,“ priznáva Derek Peterson, riaditeľ vlastnej spoločnosti Terra Tech.

Derek Peterson Galéria fotiek (4) Zdroj: linkedin.com

Peterson sa  nepustil do biznisu s marihuanou náhodne. O fungujúcom biznise vedel z rozprávania svojho kamaráta, ktorého firma dosahovala ročný obrat 18 miliónov dolárov. Američan nezaháľal a založil firmu GrowOp, ktorá sa po vstupe na burzu v roku 2012 premenovala na Terra Tech.

Derekova firma má momentálne 40 zamestnancov a v tomto roku predpokladá zvýšenie ročného obratu o 7 miliónov dolárov. Okrem predaja technologických prístrojov a prístrojov na pestovanie marihuany má Derek aj ďalší biznis – marihuanovú lekáreň, ktorú denne navštevuje 900 pacientov.

Nové príležitosti pre skúsených profesionálov

Príležitosť v biznise s marihuanou „vycítili“ aj skúsení profesionáli, ktorí opustili svoje zamestnania a napriek viacerých pochybnostiam z ich okolia, stáli za svojím rozhodnutím.

Justin Hatfield založil stránku WeedMaps.com, ktorá sprostredkováva kontakt medzi pacientmi užívajúcimi marihuanu a informuje ich o umiestnení a cenách v špecializovaných výdajniach v ich okolí. Mesačne zarobí  v priemere 1,5 milióna dolárov. Jeho stránka zarába výlučne na registračných poplatkoch.

Američanka Katherine Smith taktiež vstúpila do sveta biznisu s marihuanou. Rozhodla sa bojovať za historicky prvú legalizáciu v Amerike a tak pomôcť ľuďom, ktorí „drogu“ môžu užívať ako liek. Aj keď niekoľko jej priateľov ju odhováralo od tohto kroku, ona bola odhodlaná aj za cenu, že v životopise jej bude stáť pozícia – šéfka marketingu spoločnosti, ktorá mapuje predajcov marihuany.

Al Olson pracoval ako senior editor pre NBC News a dnes šéfuje spravodajského portálu Marijuana.com. Ako sám hovorí, so svojou prácou je spokojný.

Legalizácia marihuany postupuje ďalej

Biznis s marihuanou sa pomaly rozširuje aj do ďalších miest v USA. Legalizácia do štátu New York by mala prísť najneskôr do roku 2016. Marihuana sa využíva aj ako utišujúci liek proti bolesti. Viacerým ľuďom sa vďaka jej užívaniu zmenila kvalita života. Táto droga pomáha na chronické bolesti chrbta, pri problémoch s epilepsiou a ďalšími problémami.  Slúži dokonca ako doplnkové liečivo pre pacientov s rakovinou, roztrúsenou sklerózou a AIDS.

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 4
Viac o téme: Amerika Marihuana Príbeh Zárobok Derek peterson Legalizácia marihuany
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider.com, Text: ami, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy