Zmeny, ktoré čakajú podnikateľov od budúceho roka

Od 1. januára sa zvýši hranica príjmu, do ktorému nebude treba odvádzať odvody za študentov – dohodárov.Od 1. januára sa zvýši hranica príjmu, do ktorému nebude treba odvádzať odvody za študentov – dohodárov. Zdroj: thinkstock.com

Eseročku bude možné založiť za symbolické euro. Zvýši sa hranica príjmu, do ktorému nebude treba odvádzať odvody za študentov – dohodárov a zamestnávatelia budú môcť získať príspevok od štátu na zamestnávanie mladých ľudí. Takéto zmeny chystá vláda od budúceho roka.

 

Zakladanie eseročiek

Zníži sa minimálne základné imanie eseročiek. Na založenie biznisu postačí jedno euro namiesto aktuálnych 5-tisíc eur. Tieto typy eseročiek však čakajú špecifické podmienky.

Odpisovanie majetku

Podľa novely zákona o dani z príjmov sa má rozšíriť počet odpisovaných skupín zo štyroch na šesť. Do novej tretej odpisovej skupiny sú podľa návrhu vyčlenené len výrobné technológie a dĺžka ich odpisovania by sa mala znížiť z 12 na 8 rokov. Návrh predpokladá vyčlenenie nevýrobných budov a stavieb do novej šiestej odpisovej skupiny, kde by sa mala dĺžka odpisovania zvýšiť z 20 na 40 rokov.

Od budúceho roka má byť vstupná cena osobných automobilov pri daňovom odpisovaní limitovaná sumou 48-tisíc eur bez DPH. V prípade využívania presne vymedzeného obstaraného majetku aj na súkromné účely si budú môcť podnikatelia do výdavkov zahrnúť najviac 80 % z obstarávacej ceny.

Register diskvalifikovaných osôb

Podľa novely Obchodného zákonníka sa nezodpovední štatutárni zástupcovia firiem môžu dostať do registra diskvalifikovaných osôb. Dostane sa tam osoba, ktorej súd v trestnom konaní uložil trest zákazu činnosti ako člena štatutárneho orgánu.

Študentské dohody

Študenti pracujúci na dohodu nebudú musieť odvádzať odvody do výšky zárobku 200 eur. Stredoškolskí študenti teraz nemusia odvádzať odvody do výšky 68 eur a v prípade vysokoškolákov to je suma 159 eur.

Zamestnávanie mladých

Firma môže získať príspevok na zamestnávanie mladých. Vyplýva to z novely zákona o službách zamestnanosti.  Môže ho získať pre mladých nezamestnaných vo veku od 25 do 29 rokov, ktorí sú evidovaní na úrade práce najmenej šesť mesiacov a ľudia do 25 rokov majú byť v evidencii uchádzačov o zamestnanie najmenej tri mesiace. Príspevok budú môcť dostať spoločnosti po dobu šiestich kalendárnych mesiacov a najviac počas 12 mesiacov. Zamestnávatelia budú musieť toto pracovné miesto udržať počas obdobia zodpovedajúceho polovici podporovaného obdobia. V okresoch s nadpriemernou nezamestnanosťou môžu firmy dostať až 80 percent z celkovej ceny práce a najviac 60 percent z priemernej mzdy.

Zákonník práce

Zamestnanci pracujúci cez agentúru dočasného zamestnávania by mali byť od 1. januára viac chránení. Podľa novely Zákonníka práce majú mať agentúrni zamestnanci rovnaké mzdové podmienky, ako interní zamestnanci. Ďalšou zmenou je zavedenie prezumpcie dočasného pridelenia. V praxi by to malo vyzerať tak, že ak výkon práce bude napĺňať všetky znaky agentúrneho zamestnávania, bude sa takáto práca považovať za dočasné pridelenie zamestnanca užívateľskému zamestnávateľovi. Zakázať sa má aj dočasné pridelenie zamestnanca na výkon rizikovej práce, teda práce zaradenej do 4.  kategórie. Ďalšou novinkou je aj maximálna dĺžka dočasného pridelenia zamestnanca, a to na dva roky. Dočasné pridelenie zamestnanca k tomu istému užívateľskému zamestnávateľovi bude možné predĺžiť alebo opätovne dohodnúť v rámci 24 mesiacov najviac päťkrát.

 

Viac o téme: Zmeny Študent Podnikateľ Nový rok Eseročka Odpisovanie Dohodári 1. januára
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ami, Zdroj: TASR; red., Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy