Čakaním v rade sa dá zarobiť. Takto sa živí Američan Robert

Čakaním v rade sa dá zarobiť...možné je to v Amerike.Čakaním v rade sa dá zarobiť...možné je to v Amerike. Zdroj: thinkstock.com

Nerobí vám problémy čakať v rade aj niekoľko hodín? Predstavte si, že by ste si takouto službou mohli zarobiť. V Amerike je to možné!

Nielen na ázijskom, ale aj na americkom kontinente sa predstavujú rôzne novinky, hlavne zo sveta technológií. V momente, ako príde napríklad nový iPhone na trh, niektorí ľudia sú ochotní spraviť pre jeho získanie čokoľvek. Vystoja si niekoľkohodinovú radu alebo dokonca si pred predajňou rozložia stan. Nie však všetci majú na získanie obľúbenej „hračky“ čas a nervy. A práve tejto príležitosti sa chytil Newyorčan Robert Samuel, ktorý si založil spoločnosť Same Ole Line Dudes (SOLD). Zákazníkom poskytuje netradičnú službu. Jednoducho za nich vystojí rad na čokoľvek.

Samuel sa živí čakaním v rade na hocičo podľa želania klienta. Za prvú hodinu státia si pýta sumu 25 dolárov a za ďalšiu pol hodinu 10 dolárov. Za jeden týždeň si takýmto spôsobom môže privyrobiť až tisíc eur.

Chytil sa príležitosti

Newyorčan rozbehol svoje podnikanie pred dvoma rokmi, keď prišiel o prácu obchodného zástupcu a rýchlo sa potreboval zamestnať, aby mohol platiť účty. Keď prichádzal na trh nový iPhone 5, publikoval inzerát, v ktorom ponúkol vystátie radu pred predajňou na telefón za cenu 100 eur.

Jeho prvá skúsenosť však nebola veľmi pozitívna. Prvý klient zrušil svoj dopyt, keď už Samuel stál niekoľko hodín v rade a tak sa rozhodol, že svoje miesto predá niekomu druhému. Po devätnástich hodinách tak zarobil 325 dolárov. Zo začiatku sa striedal s kamarátmi, aby popri tomto podnikaní mohol rozbehnúť paralelné biznis. Unaveným ľuďom v rade predával za 5 dolárov kartónové krabice na sedenie.

Moderným podnikaním si však Američan Samuel iba privyrába. Je zamestnaný na plný úväzok v luxusnom hoteli. Všetko však dokáže manažovať z diaľky. Keď nemôže do „nudnej“ stojacej práce on, zavolá svojich pomocníkov – kamarátov. Jednému z nich sa dokonca podaril obdivuhodný zárobok 800 dolárov. „Úbožiak“ si odstál až 43 hodín.

Ilustračné foto Galéria fotiek (2) Zdroj: thinkstock.com

Pri zdroji je práca

Čudovali by ste sa, ale jeho klienti nie sú iba bohatí ľudia. Patria medzi nich aj obyčajní pracujúci, ktorí nemôžu odísť z práce alebo nechcú v zime riskovať dlhým státím svoje zdravie. Keď momentálne nemá žiadnu zákazku, uskutočňuje pasívny obchod. Prichádza na miesta predaja nových výrobkov a čakajúcim ľuďom v rade rozdáva svoje vizitky. Ponúka im svoje služby. Keď sú ľudia priveľmi unavení, vystojí za nich radu. Ak nestoja momentálne o jeho službu, verí, že nabudúce sa chytia príležitosti a on dostane nový kšeft.

Reklama vďaka spoločnosti

Sociálne médiá hrajú v jeho prospech. Aby pôsobil dôveryhodne, svojich klientov informuje o stave ich objednávky. Na sociálnych sieťach publikuje fotografie z aktuálneho miesta. Dôveryhodnosti jeho podnikania prispieva aj fakt, že svoju službu neprevádzkuje ako súkromná osoba, ale prostredníctvom jeho spoločnosti, ktorú si môžu zákazníci preveriť cez americký „Obchodný register“.


 

 

Viac o téme: Amerika Rad Newyorčan Státie Netradičný zárobok Robert samuel Čakanie v rade
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider.com, Text: ami, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy