Tisíce zamestnancov zrejme prídu o prácu: IT firma plánuje masovo prepúšťať

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Spoločnosť IBM zvažuje, že v Nemecku počas nasledujúcich dvoch rokov zruší do 3 tis. pracovných miest. Informoval o tom vo štvrtok magazín Wirschafts Woche, pričom citoval Berta Stacha, šéfa odborov v rámci dozornej rady spoločnosti IBM. Hovorca spoločnosti IBM odmietol situáciu komentovať s tým, že ide o "klebety a špekulácie".

Odborová organizácia Verdi je presvedčená, že v plánoch spoločnosti je relatívne pevne zakotvené zrušenie 2 500 pracovných pozícií. Prepustenie ďalších 500 zamestnancov by malo závisieť od prípadného zhoršenia podnikateľských podmienok.


Mohlo by vás zaujímať: IT pracovníci prehovorili: Napriek vysokým platom svoju prácu nenávidia


Podľa informácií magazínu Wirtschafts Woche by spoločnosť IBM mala 1 000 až 1 200 pracovných pozícií v Nemecku zrušiť v rámci konzultačnej divízie a divízie služieb. Zatiaľ je otvorené, či bude prepúšťanie zahŕňať dobrovoľné odchody. 

Spoločnosť IBM je jednou z najväčších IT spoločností na svete a pod názvom International Business Machines poskytuje služby viac ako sto rokov. Na Slovensku aktívne funguje od roku 1990. Samostatná pobočka IBM Slovensko, s. r. o. vznikla 7. decembra 1992. 

Viac o téme: Prepúšťanie Výpoveď Nemecko IT IBM
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy