Láka vás práca v USA? Potrebujú viac kvalifikovaných pracovníkov

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Americkí zamestnávatelia čoraz ťažšie hľadajú kvalifikovaných robotníkov. To signalizuje, že na americkom trhu práce začína byť nedostatok zručných a kvalifikovaných zamestnancov, čo vytvára tlak na zvyšovanie platov. Odhalil to najnovší prieskum medzi zamestnávateľmi, ktorý zverejnila agentúra Reuters.

Podľa najnovšieho, júlového prieskumu vplyvného Národného združenia podnikových ekonómov (NABE) až 35 % respondentov uviedlo, že ich firmy mali v uplynulých troch mesiacoch problém s nedostatkom kvalifikovanej pracovnej sily.

Na porovnanie, v apríli sa na nedostatok kvalifikovaných robotníkov sťažovalo 25 % firemných ekonómov a v júli minulého roka 22 %.

Najnovší prieskum tak ukázal, že problém s nedostatkom kvalifikovanej pracovnej sily sa citeľne zhoršil, skonštatoval Jim Diffley, riaditeľ spoločnosti IHS Economics.

Fakt, že Spojené štáty trpia nedostatkom kvalifikovaných zamestnancov, potvrdil aj ďalší prieskum, tentoraz medzi malými firmami. NABE totiž oslovil firmy, ktoré majú viac ako 1000 zamestnancov. 

Ale aj anketa medzi malými firmami ukázala, že až 44 % nedokáže obsadiť niektoré pozície. Záujemcovia o prácu buď nie sú dostatočne kvalifikovaní, alebo ich je veľmi málo.

Viac o téme: Zamestnanec Zručný USA Kvalifikovaný
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy