Hromadné prepúšťanie hrozí manažérom Tescu

Tesco začína v strednej Európe prepúšťať manažérov.Tesco začína v strednej Európe prepúšťať manažérov. Zdroj: thinkstock.com

Britský reťazec neodíde zo strednej Európy, ale plánuje veľkú reštrukturalizáciu. Reťazce v Česku, Poľsku, na Slovensku a Maďarsku sa majú spojiť a o prácu príde mnoho manažérov.

Britský maloobchodný reťazec Tesco odštartoval v strednej Európe veľkú reorganizáciu. Jej výsledkom má byť zlepšenie hospodárenia firmy. Hlavnou aktuálnou zmenou je zlúčenie českej, poľskej, slovenskej a maďarskej časti reťazca do jedinej obchodnej jednotky. Na jej čele bude stáť doterajší šéf českej divízie David Morris. Zmena bude znamenať pre mnohých manažérov výpoveď, konštatuje na svojej internetovej stránke český denník E15.

"Znamená to, že budeme mat kancelárie na každom z našich trhov, len budú menšie. Bude v nich menej ľudí, ale umožní nám to viac sa zamerať na naše obchody, a tým na našich zákazníkov. Bohužiaľ to tiež znamená, že niektorí veľmi talentovaní a schopní kolegovia, ktorí toho pre Tesco za dlhé roky veľa urobili, opustia náš biznis," povedal Morris na videu zverejnenom na serveri YouTube, z ktorého cituje E15.

Podľa českých novín však nie je isté, či toto video malo byť vôbec zverejnené. Zdroj oboznámený so situáciou v Tescu denníku naznačil, že k zverejneniu došlo skôr v dôsledku "zlého nastavenia" YouTube. Podobné informácie totiž reťazec v takejto forme na verejnosť nepúšťa. Hovorca českej divízie Tesca Jirí Mareček bez ďalšieho komentára oznámil len toľko, že Morris natočil video pre kolegov.


Mohlo by vás zaujať: Radíme: Výpoveď a výpovedná doba


Morris už začal individuálne pohovory s hlavnými manažérmi Tesca v jednotlivých krajinách. Konkrétne zloženie nového vrcholového manažmentu oznámi hneď po ukončení týchto rokovaní. Isté už však je, že súčasťou nového vedenia nebude napríklad doterajší generálny riaditeľ Tesca v Poľsku Ryszard Tomaszewski.

"Zmeny sa nedotknú kolegov v obchodoch, ani kolegov v distribúcii. Naopak, vďaka zefektívneniu riadenia dosiahneme úspory, ktoré investujeme spať do našich obchodov a do spokojnosti našich zákazníkov," doplnil hovorca Mareček.

Slovenský denník Sme nedávno uviedol, že britský reťazec zvažuje odchod zo strednej Európy. Firma to však nepotvrdila, dodáva E15.

Viac o téme: Tesco Výpoveď Prepúsťanie Manažéri Zahraničné Výpovede
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy