Trend zamestnanosti v Nemecku: Práca na dobu neurčitú a trvalé pracovné pomery

Nemecké firmy redukujú čiastočné úväzky a podporujú úplné.Nemecké firmy redukujú čiastočné úväzky a podporujú úplné. Zdroj: thinkstock.com

Zamestnanci v Nemecku majú v súčasnosti viac šancí získať zmluvu na dobu neurčitú. Počet regulárnych pracovných zmlúv stúpa, časovo obmedzené a čiastočné úväzky naopak klesajú.

Počet tzv. atypických pracovných vzťahov v roku 2013 už druhý rok po sebe klesol. Medziročne išlo o zníženie o 71.000 na 7,64 milióna. K týmto vzťahom patria časovo obmedzené zmluvy, sezónni pracovníci, čiastočné úväzky a skrátené úväzky v rozsahu do 20 hodín týždenne. V prípade riadnych pracovných úväzkov sa ich počet zvyšuje od roka 2006 a vlani medziročne stúpol o 380.000 na 24,1 milióna.

Štatistický úrad ako dôvod tohto vývoja uvádza problémy spoločností nájsť kvalifikovanú pracovnú silu, pretože lepšie zmluvy majú prilákať stabilných pracovníkov. Počet zmlúv na dobu určitú sa vlani medziročne znížil o 116.000 (4,4 %) a rôzne formy skráteného úväzku v rozsahu od 1,8 % do 5,3 %, kým čiastočné úväzky vzrástli o 0,6 %.

Napriek tomu sa počet atypicky zamestnaných ľudí zmenšil len mierne. Ich podiel na celkovom počte všetkých zamestnancov medziročne klesol z 21,7 na 21,4 %.

"Významnú úlohu hrá atypické zamestnanie najmä pre ženy," vysvetľuje úrad.

Kým takto je zamestnaných len 11,7 % mužov, v prípade žien ide až o 32,5 %.

Hľadáte si prácu v Nemecku? Prinášame vám voľné pracovné pozície na pracovnom portáli Kariéra.sk

Viac o téme: Nemecko Zamestnanosť Zahraničné Doba neurčitá Trvalý pracovný pomer
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy